Cat costa pregatirea masinii pentru iarna

Iata, deci o scurta lista cu ce aveti de platit (in caz ca nu aveti deja cele necesare):Anvelope de iana Lichid de parbriz pentru iarna lopata Lanturi antiderapnte Racleta Spray pentru dezghetat prbrizul Revizia la un service autorizat Preturile anvelopelor de iarna incep de la putin peste o suta de lei in cazul marcilor fara pretentii si pot ajunge, in cazul marcilor consacrate si pentru modele de top, la peste 1.500 de lei, acestea din urma avand calitati sporite din punct de vedere al standardelor europene, inscriptionate pe eticheta cat mai aproape de litea A (pentru consumul de combustibil si aderenta) si la un nivel cat mai mic in cazul nivelului de poluare fonica.

acum 115 luni (20 Oct 2014)

Asta cu atat mai mult cu cat, potrivit legii, soferii care circula pe drumurile publice cu anvelope de vara atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada sau gheata pot primi o sanctiune de 9, pana la 20 de puncte-amenda, adica intre 810 si 1.800 de lei. In primul rand, anvelopele de vara trebuie sa fie schimbate cu cele de iarna, autovehiculul trebuie verificat pentru a fi siguri de buna sa functionare, iar proprietarii trebuie sa faca si unele achizitii de accesorii menite sa le faca viata mai usoara la volan in perioada iernii.

Iata, deci o scurta lista cu ce aveti de platit (in caz ca nu aveti deja cele necesare):Anvelope de iana Lichid de parbriz pentru iarna lopata Lanturi antiderapnte Racleta Spray pentru dezghetat prbrizul Revizia la un service autorizat

Preturile anvelopelor de iarna incep de la putin peste o suta de lei in cazul marcilor fara pretentii si pot ajunge, in cazul marcilor consacrate si pentru modele de top, la peste 1.500 de lei, acestea din urma avand calitati sporite din punct de vedere al standardelor europene, inscriptionate pe eticheta cat mai aproape de litea A (pentru consumul de combustibil si aderenta) si la un nivel cat mai mic in cazul nivelului de poluare fonica.

Lichidul de parbriz pentru iarna se gaseste in comert la preturi incepand de la putin mai mult de un leu pe litru in cazul produselor proprii ale hipermarketurilor pana la mai bine de 5 lei pe litru daca vorbim de un produs care face fata unor temperaturi mai mici de 25 de grade celsius si are in compozitia sa si particule de teflon si alti aditivi speciali. Daca la nivelul "entri level" avem produse cu o valoare de putin peste o suta de lei, in cazul lanturilor de top pretul depaseste lejer suma de 2.000 de lei. Dar pentru cei care doresc sa aiba in portbagaj ceva mai mult decat o bucata de plastic neted, piata ofera raclete care trec de 50 de lei ca valoare si au si mai multe intrebuintari, nu doar desprinderea ghetii de pe parbriz. Preturil... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro