Cat costa drumul spre litoral, comparatii de pret pe calea ferata si pe sosea. Lista rutelor si tarifelor la Trenurile Soarelui

Cat costa drumul spre litoral, comparatii de pret pe calea ferata si pe sosea. Lista rutelor si tarifelor la Trenurile Soarelui

CFR Calatori a lansat joi programul estival "Trenurile Soarelui", oferta de transport public feroviar catre Marea Neagra, ocazie cu care "Adevarul" va propune o comparatie intre tarifele percepute de toate categoriile de transportatori (pe calea ferata si pe sosele) pe relatia cu litoralul. Astfel, pe Bucuresti-Constanta, Softrans are un tarif de 40 de lei (in aceleasi conditii de rapiditate si confort ca IR-urile de la stat), dar cu o singura garnitura in trafic.

acum 50 luni (10 Jun 2016)

CFR Calatori a lansat joi programul estival "Trenurile Soarelui", oferta de transport public feroviar catre Marea Neagra, ocazie cu care "Adevarul" va propune o comparatie intre tarifele percepute de toate categoriile de transportatori (pe calea ferata si pe sosele) pe relatia cu litoralul. CFR Calatori merge pana la Mangalia

CFR Calatori a introdus, incepand de joi, 40 de trenuri suplimentare catre litoral in perioada vacantei de vara, compania estimand ca va transporta peste un milion de pasageri in cadrul programului, potrivit directorului general al companiei, Iosif Szentes.

"Trenurile Soarelui" sunt de tip InterRegio (IR), cu o viteza sporita, si vor parcurge distanta Bucuresti-Constanta, de 226 de kilometri, in circa doua ore.

"Din cele 40 de trenuri suplimentare, 11 sunt prelungite pana la Mangalia, cu opriri in toate statiile importante, pentru a nu obliga calatorii sa apeleze la transport rutier din Constanta", a declarat Iosif Szentes, la evenimentul de lansare a programului estival.

Pretul intreg pentru o calatorie Bucuresti-Constanta, fara reduceri, este de 33,4 lei la trenurile Regio (fostele Personale) si de 60 de lei la trenurile IR (InterRegio, fostele Accelerate).

Insa CFR Calatori ofera o reducere de 10% pentru cei care cumpara bilete dus-intors si de 25% pentru calatorii care cumpara bilete cu peste 21 de zile inainte.

Compania mai are si o oferta Minigrup 2-5, destinata grupurilor de 2-5 persoane, cu reduceri de pana la 30% la cumpararea online.

Astfel, pe Bucuresti-Constanta, Softrans are un tarif de 40 de lei (in aceleasi conditii de rapiditate si confort ca IR-urile de la stat), dar cu o singura garnitura in trafic.

Pe Craiova-Constanta insa, costurile sunt net inferioare: 70 de lei cu Softrans fara sa schimbi trenul, respectiv 137 de lei cu CFR Calatori, schimba... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro