Castigatorul Eurovision 2015 este acuzat de plagiat: "Recunoastem ca am fost inspirati de munca altora"

Suedia la Eurovision 2015: suspiciuni de plagiat Mans Zelmerlow, reprezentantul Suediei si marele castigator Eurovision 2015, ridica suspiciuni de plagiat privind piesa "Heroes", cu care a obtinut un total de 365 de puncte, atat in privinta originalitatii, cat si a conceptului folosit. Mans Zelmerlow: "Nu cred ca se aseamana" Dupa semifinala doi Eurovision 2015, Michele Perniola, unul dintre artistii care a reprezentat San Marino in competitie, dar care nu a ajuns in finala Eurovision 2015, a scris pe Twitter ca are impresia ca asculta "Lovers on the sun" pe scena Eurovision si nu piesa "Heroes".

acum 108 luni (24 May 2015)

Suedia la Eurovision 2015: suspiciuni de plagiat

Mans Zelmerlow, reprezentantul Suediei si marele castigator Eurovision 2015, ridica suspiciuni de plagiat privind piesa "Heroes", cu care a obtinut un total de 365 de puncte, atat in privinta originalitatii, cat si a conceptului folosit. Astfel, intre piesa "Heroes" si cantecul "Lovers on the sun", al lui David Guetta, exista o serie de similitudini, remarcate in prima faza de Eric Saade, cantaret din Suedia care si-a reprezentat tara la Eurovision 2011 (a ocupat locul trei) si prieten cu Zelmerlow.

In ceea ce priveste conceptul folosit in timpul show-ului, Mans Zelmerlow s-a folosit de un omulet digital, proiectat pe un ecran din spatele sau, cu care interactiona. In show-ul pus in scena la Eurovision 2015, Mans Zelmerlow interactioneaza virtual cu un omulet desenat din cateva linii, despre care artistul spune ca se numeste "MP", dupa initialele celor doua prenume ale sale. "Omuletul sunt eu cand aveam zece ani si era la mine in scoala un baiat care ma hartuia si i-a intors pe prietenii mei impotriva mea. Peste un an si jumatate, in scoala a venit un alt baiat, cu care m-am imprieteni si m-a salvat din aceasta situatie. De asemenea, apar imagini si din "The Alchemy of Light" Plagiat la Eurovision 2015. Mans Zelmerlow: "Nu cred ca se aseamana"

Dupa semifinala doi Eurovision 2015, Michele Perniola, unul dintre artistii care a reprezentat San Marino in competitie, dar care nu a ajuns in finala Eurovision 2015, a scris pe Twitter ca are impresia ca asculta "Lovers on the sun" pe scena Eurovision si nu piesa "Heroes".

Why am I listening to "Lovers on the sun" by David Guetta?!Oh wait a minute it's not that song #Heroes #SWE #Eurovision2015 #buildingbridges -- Michele Perniola (@MichelePerniola) May 21, 2015

Ulterior, Perniola, care a reprezentat San Marino si la Junior Eurovision 2013, a revenit cu un alt mesaj in care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro