Castelul Corvinilor, pe coperta "Lonely Planet". Imaginea cetatii reprezinta ghidul turistic al Romaniei si Bulgariei

Castelul Corvinilor, pe coperta

Istoria fascinanta a Castelului Corvionilor Povestea construirii castelului din Hunedoara a inceput in anul 1440, cand Ioan (Iancu) de Hunedoara a decis transformarea unei asezari din piatra de rau si calcar, de pe Dealul Sanpetru, intr-un castel impunator, cu o arhitectura care sa dea imaginea unei fortarete indestructibile in fata atacurilor armate.

acum 106 luni (28 Apr 2015)

Cea mai mare editura de ghiduri din lume, "Lonely Planet" a ales imaginea Castelului Corvinilor pentru a ilustra ghidul turistic al Romaniei si Bulgariei.

"Aparitia Castelului Corvinilor pe coperta ghidului turistic pentru Romania si Bulgaria este o publicitate gratuita pentru noi, in strainatate, si va aduce turisti din toate colturile lumii.

Istoria fascinanta a Castelului Corvionilor

Povestea construirii castelului din Hunedoara a inceput in anul 1440, cand Ioan (Iancu) de Hunedoara a decis transformarea unei asezari din piatra de rau si calcar, de pe Dealul Sanpetru, intr-un castel impunator, cu o arhitectura care sa dea imaginea unei fortarete indestructibile in fata atacurilor armate. In anii care au urmat, in jurul vechii cetati a Hunedoarei au fost ridicate ziduri de calcar dolomitic, flancate de turnuri circulare si rectangulare.

Desi istoricii sustin ca Iancu de Hunedoara nu a locuit decat o mica perioada in castel, voievodul care si-a petrecut aproape toata viata in campaniile militare a vrut sa ii dea acestuia un aspect care sa ii semene personalitatii sale: a fost un fort de necucerit. Lucrarile de arhitectura au fost continuate, dupa moartea voievodului de familia sa si apoi, de-a lungul istoriei, de mai multi nobili care l-au avut in stapanire. Flacarile au transformat in scrum acoperisul din sindrila al cetatii, grinzile, scarile de lemn, plafoanele si au devastat aproape intreg castelul, singura usa din lemn care nu a fost atinsa, fiind tocmai poarta inchisorii, veche de cinci secole. Vreme de aproape zece ani, castelul a fost parasit, insa apoi a intrat in cea mai ampla operatiune de restaurare, intinsa pe aproape 40 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro