Casele interlopilor, transformate in scoli sau sectii de politie

In prezent, Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni, din cadrul Ministerului Justitiei, este structura cu atributii in acest domeniu, dar rapoartele si evaluarile internationale din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene au indicat dificultati in activitatea de valorificare a bunurilor confiscate, deoarece competentele de management al bunurilor sechestrate sunt partajate intre mai multe autoritati, fara o coordonare eficienta, cu impact inclusiv asupra sumelor efectiv recuperate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin procedurile de valorificare. Din punct de vedere statistic, conform datelor furnizate de ANAF si monitorizate de Oficiu, procentul de recuperare efectiva a sumelor de bani provenind din activitatea de punere in executare a ordinelor de confiscare emise de instantele de judecata a inregistrat o scadere accentuata in ultimii ani.

acum 97 luni (9 Mar 2015)

O parte dintre imobilele confiscate de la liderii interlopi, care se dovedesc a fi achizitionate cu bani proveniti din infractiuni, vor putea fi transformate in scoli, gradinite si chiar sectii de politie, a declarat directorul in cadrul Ministerului Justitiei, Cornel Calinescu, informeaza Mediafax.

Unele dintre locuintele care ar urma sa fie confiscate odata cu infiintarea Oficiului National de Management al Bunurilor Sechestrate sau Confiscate vor fi folosite de catre stat pentru amenajarea de sedii pentru institutii publice, potrivit directorului Oficiului National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni (ONPCCRCI), din cadrul Ministerului Justitiei.

Potrivit directorului Agentiei pentru Gestionarea si Recuperarea Bunurilor Sechestrate si Confiscate din Franta, Charles Duchaine, aceasta institutie franceza de recuperare a prejudiciilor functioneaza din 2010 si are alocat un buget anual de opt milioane euro, structura reusind si sa se autofinantaze. E o chestiune ce tine de structura modului in care se valorifica bunurile la ANAF, de aceea este nevoie de infiintarea unei astfel de structuri specializare, precum in Belgia, Franta, Olanda", a spus Cazanciuc.

Ministrul a mai explicat ca "la nivel de specialisti s-au redactat principiile unei legi", care vor fi discutate procurori si judecatori, pentru a putea fi "inchegat un proiect de act normativ care sa fie supus in continuare dezbaterii publice".

Guvernul va crea o structura speciala pentru valorificarea la nivel national a bunurilor confiscate in cadrul procedurilor judiciare penale, in incercarea de a creste gradul de valorificare a creantelor provenite din infractiuni la cel putin 25 la suta, nivelul actual de valorificare fiind extrem de scazut. Noua structura va fi denumita "Oficiul National de Management al Bunurilor Sechestrate/Confiscate" si va primi avizul Guvernului pana la sfarsitul lunii martie, releva un do... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro