Casele de Asigurari de Sanatate isi vor prelungi programul in aceasta saptamana pentru cei care nu si-au ridicat cardul

Casele de Asigurari de Sanatate isi vor prelungi programul in aceasta saptamana pentru cei care nu si-au ridicat cardul

In prezent, programul cu publicul la casele de asigurari de sanatate este, de luni pana miercuri, inclusiv, intre 8.30 si 14.30, joi, de la 12.00 la 18.00, iar vineri nu se lucreaza cu publicul. Astfel, incepand cu data de 1 septembrie, casele de asigurari care detin peste 5.000 de carduri de sanatate, respectiv Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Buzau, Caras, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si municipiul Bucuresti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguratii, de luni pana vineri", a declarat presedintele CNAS, citat de Mediafax.

acum 97 luni (1 Sep 2015)

In prezent, programul cu publicul la casele de asigurari de sanatate este, de luni pana miercuri, inclusiv, intre 8.30 si 14.30, joi, de la 12.00 la 18.00, iar vineri nu se lucreaza cu publicul. Astfel, incepand de marti, cand devine obligatorie utilizarea cardului de sanatate, programul cu publicul va fi intre 8.00 si 20.00 la 18 case de asigurari de sanatate din tara, respectiv din Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Buzau, Caras, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si municipiul Bucuresti, a precizat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea. "Pentru ca estimam ca in perioada urmatoare va fi un numar mai mare de asigurati care vor solicita cardurile de sanatate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguratii. Astfel, incepand cu data de 1 septembrie, casele de asigurari care detin peste 5.000 de carduri de sanatate, respectiv Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Buzau, Caras, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Timis si municipiul Bucuresti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguratii, de luni pana vineri", a declarat presedintele CNAS, citat de Mediafax.

15 milioane de carduri, tiparite pana in prezent

Pana in prezent au fost tiparite aproximativ 15 milioane de carduri, dintre care peste 300.000 de carduri dupa data de 1 mai 2015 (63.000 carduri duplicat si 247.000 pentru persoanele care au dobandit calitatea de asigurat).

In prezent, la casele de asigurari de sanatate se afla in jur de 300.000 carduri care asteapta sa fie ridicate de catre asigurati.

La ce foloseste cardul de sanatate

Cardul national de sanatate este un proiect care are ca principal scop transparentizarea si eficientizarea utilizarii fondurilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Mai exact, cardul de sanatate va fi unicul instrument de validare s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro