Cascadorul roman care sfida moartea in perioada interbelica: "Nu trece o zi in care sa nu jonglez cu viata"

Cascadorul roman care sfida moartea in perioada interbelica:

Titi Popianu, omul care sfida moartea Autoarea miniinterviului, Margareta Nicolau, il descrie pe eroul intamplarilor ca fiind un baiat de douazeci de ani, cu chipul bronzat de soare si musculatura trupului "fibre de otel". Ca cel mai rutinat actor de film de senzatie, Titi putea sari de pe acoperisul unui vagon de tren in viteza pe alt tren sau intr-un automobil.

acum 98 luni (3 Jan 2016)

Titi Popianu, omul care sfida moartea

Autoarea miniinterviului, Margareta Nicolau, il descrie pe eroul intamplarilor ca fiind un baiat de douazeci de ani, cu chipul bronzat de soare si musculatura trupului "fibre de otel". Tanarul era student in anul doi la Academia comerciala si spunea ca-si va da silinta sa-si ia si licenta, "pentru multumirea alor mei si siguranta ca intr'o zi imi va servi". In paralel, frecventa si Scoala de pilotaj.

Titi Popianu dezvaluie ca pasiunea sa pentru echilibristica are si o componenta ereditara, toti din familia sa fiind buni gimnasti. Nu trece o zi in care sa nu jonglez intr'o cat de mica masura cu viata. De aceea poate ca nici nu voi sfarsi cu bine", marturiseste tanarul. Autoarea interviului ne lamureste ca remarca "nu voi sfarsi cu bine" era o gluma, bazandu-se pe ceea ce a citit pe figura zambitoare de siguranta si incredere a interlocutorului sau.

Ca cel mai rutinat actor de film de senzatie, Titi putea sari de pe acoperisul unui vagon de tren in viteza pe alt tren sau intr-un automobil. "Foarte adeseori cei care asista la astfel de acrobatii il cred la inceput atins de alienatie mintala. Dar odata cu lamurirea vine si atmosfera de veselie si admiratie", subliniaza autoarea miniinterviului.

"Eroul intamplarilor isi incearca nervii si facand echilibristica pe marginile unui pod, in timp ce pe dedesupt rapidul trecea in goana vertiginoasa.

Autoarea miniinterviului concluzioneaza ca "Titi Popianu este jucaria pasionanta a unui dor indraznet, dezbracat de banalitatea zilnica. Acolo sus, in imperiul nemarginirii, se simte in largul lui si poate ca nu va trece vreme indelungata pana cand terminand scoala de pilotaj, stapan pe avion, va savarsi acte de curaj care vor fi o faima pentru noi toti". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro