Cascadorul care a fost nelipsit de langa Sergiu Nicolaescu la Revolutie: "I-am cerut trei grenade si am venit in Piata"

Cascadorul care a fost nelipsit de langa Sergiu Nicolaescu la Revolutie:

La rubrica "Memorialistica" din ultimul numar al revistei "Periscop" este prezentata prima parte a interviului de amploare pe care Petru Neghiu si Alexandru Omeag l-au realizat cu Iulian Vlad, general-colonel in rezerva, fost sef al Departamentului Securitatii Statului in perioada 3 octombrie 1987 - 31 decembrie 1989. Unui singur om i-am spus, unui cascador cu care eram prieten, Nicu Constantinescu, el stia de...Voiam sa ne asezam intr-un canal, ceva de genul asta, Dimineata respectiva am fost si mi-am luat armele, care erau la o unitate, 01065, era un maior Niculescu, mi-am luat armele de acolo si i-am cerut si trei grenade.

acum 86 luni (22 Feb 2017)

La rubrica "Memorialistica" din ultimul numar al revistei "Periscop" este prezentata prima parte a interviului de amploare pe care Petru Neghiu si Alexandru Omeag l-au realizat cu Iulian Vlad, general-colonel in rezerva, fost sef al Departamentului Securitatii Statului in perioada 3 octombrie 1987 - 31 decembrie 1989. Printre altele, despre mitingul din 21 decembrie 1989, Iulian Vlad afirma ca "organizarea momentelor de panica si exploziile urmate de tipete (n.r. El a fost cel care a regizat acele provocari, pentru care a folosit recuzita si o parte din cascadorii utilizati la scenele pe care le turna la filmari". "De altfel, Sergiu Nicolaescu a facut de ani de zile obiectul Directiilor a III-a (n.r. - Contrainformatiile Militare), care au documentat destul de bine contactele intense si dubioase ce le avea la diferite niveluri cu cadre din armata si, indeosebi, pe timpul lungilor deplasari in strainatate, mai ales in Germania". O arma cu luneta si amortizor, semiautomata, de mare precizie. Unui singur om i-am spus, unui cascador cu care eram prieten, Nicu Constantinescu, el stia de...Voiam sa ne asezam intr-un canal, ceva de genul asta, Dimineata respectiva am fost si mi-am luat armele, care erau la o unitate, 01065, era un maior Niculescu, mi-am luat armele de acolo si i-am cerut si trei grenade. Toata lumea m-a vazut pe strada si am folosit popularitatea mea in momentele in care cei care erau in strada strigau. Strigau pentru ca nu erau destui si atunci aparitia mea la televiziune a deschis drumuri si la altii sa vina", a mai povestit Nicolaescu.

Meseria de cascador a fost inventata in Romania de catre Sergiu Nicolaescu, cu ocazia turnarii filmului "Dacii". Au fost "chemati sub arme" atunci numerosi sportivi, care au format nucleul cascadorilor romani de pana in 1989. "In fiecare film istoric cu actiuni de masa, gen super-productie, exista un grup de tineri atleti cu care se filmeaza prim-planurile. E vorba de cei care executa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro