Cascada Tamina va fi reabilitata: Poduri suspendate de unde se va putea admira o priveliste care iti taie respiratia

Cascada Tamina va fi reabilitata: Poduri suspendate de unde se va putea admira o priveliste care iti taie respiratia

Se estimeaza ca la cascada vor ajunge 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic va aduna un profit anual de 427.000 de lei. In proiectul de reabilitare este prevazut ca la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanturi, realizate din otel zincat, dar si o zona de unde turistii pot admira privelistea.

acum 71 luni (24 Jul 2016)

Investitia se ridica de 1,3 milioane de lei, iar reabilitarea va dura, potrivit proiectului, 12 luni. Se estimeaza ca la cascada vor ajunge 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic va aduna un profit anual de 427.000 de lei. Reabilitatea va fi realizata prin intermediul Regiei Locale a Padurilor Sacele si se estimeaza ca investitia va fi recuperata in doi ani si jumatate. In proiectul de reabilitare este prevazut ca la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanturi, realizate din otel zincat, dar si o zona de unde turistii pot admira privelistea.

Cascada Tamina este situata in Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o insiruire de cinci cascade, cea mai mare avand o inaltine de 10 metri. Chiar daca aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca si cele ale Canionului 7 Scari, peisajul este unul care isi taie respiratia. Poate fi vizitata si acum, dar drumul este distrus aproape in totalitate si este accesibil doar turistilor care au experienta multa in drumetiile montane si care au echipament special de catarare.

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timisul de Sus la fel ca si pentru Canionul 7 Scari. Drumul dureaza aproximativ o ora si trebuie sa aveti bocanci de munte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro