Cascada Pisoaia si Dealul cu melci, doua frumuseti spectaculoase din Apuseni

Cascada Pisoaia si Dealul cu melci, doua frumuseti spectaculoase din Apuseni

Cascada Pisoaia, cunoscuta si sub numele de Cascada Miresii, este rezervatie peisagistica si se intinde pe o suprafata destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Caderea de apa se realizeaza de la aproximativ 18 m inaltime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stancos pe care se scurge. Caderea de apa se realizeaza de la aproximativ 18 m inaltime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stancos pe care se scurge. Este vorba despre o puzderie de formatiuni sub forma de melci, incrustate in piatra in urma cu mai bine de 65 de milioane de ani.

acum 60 luni (25 Jul 2016)

Cascada Pisoaia, cunoscuta si sub numele de Cascada Miresii, este rezervatie peisagistica si se intinde pe o suprafata destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia se afla pe un prag stancos de calcare cristaline de varsta paleozoica, incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase. Caderea de apa se realizeaza de la aproximativ 18 m inaltime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stancos pe care se scurge. Aflata intr-un peisaj captivant, la aproximativ 500 de metri de la sosea, Cascada Valul Miresii, cum mai este cunoscuta, ofera un "spectacol" racoritor si privelisti linistitoare, care cu siguranta va vor impresiona, mai ales daca sunteti sensibili la frumusetea creata de Dumnezeu.

Cascada Pisoaia este declarata rezervatie peisagistica si se intinde pe o suprafata destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Rezervatia peisagistica se afla pe un prag stancos de calcare cristaline de varsta paleozoica, incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase. Caderea de apa se realizeaza de la aproximativ 18 m inaltime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stancos pe care se scurge.

Cascada este spectaculoasa si iarna Apele din zona sunt bogate in calcar, acopera totul cu depuneri, si dau nastere la numeroase formatiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase. Se afla in versantul drept al Ariesului Mic, vis-a-vis de Dealul cu Melci, o alta rezervatie, paleontologica, care atrage prin aspectul sau ciudat. Este vorba despre o puzderie de formatiuni sub forma de melci, incrustate in piatra in urma cu mai bine de 65 de milioane de ani. Peste 30 de specii de moluste si-au lasat aici amprenta pe o suprafata de 4,30 ha, alcatuind acest recif senonian, bizar in ochii oricarui calator. Dealul cu melci s-a format in milioane de ani Rezervatia Dealul cu melci este un unicat geologic, fiind, totodata, unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilif... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro