Casatoriile gay. "Cine suntem noi sa-i judecam?" | OPINIE

Acest calugar care spala duminica picioarele criminalilor, care vrea si poate sa se puna in pielea celor exclusi de dogme si de prejudecati le spune crestinilor sa-si ceara iertare fata de homosexuali, fata de femeile pe care le-au discriminat, fata de saracii pe care nu i-au ajutat, fata de copiii pe care i-au vazut muncind si n-au zis nimic.

acum 75 luni (3 Nov 2016)

Cei care vor sa se casatoreasca in secolul dezordinilor si libertatilor de toate felurile tind spre stabilitate si chiar spre o ordine morala. In fond, au si ei dreptul la (ne)fericirea banalizata de administrarea vietii in comun si la speranta dragostei pana ce moartea ii va desparti. Acest calugar care spala duminica picioarele criminalilor, care vrea si poate sa se puna in pielea celor exclusi de dogme si de prejudecati le spune crestinilor sa-si ceara iertare fata de homosexuali, fata de femeile pe care le-au discriminat, fata de saracii pe care nu i-au ajutat, fata de copiii pe care i-au vazut muncind si n-au zis nimic.

Parlamentul roman se pregateste sa adopte initiativa prin care Constitutia sa prevada explicit ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Biserica Ortodoxa Romana impreuna cu organizatiile sale au strans peste 3 milioane de semnaturi in favoarea acestei idei, care sa ne aduca mai aproape de Rusia si mai departe de Occident.

In SUA, Curtea Suprema a hotarat in iunie 2015 legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex in toate cele 50 de state. Italia si Grecia, tari cu inclinatii conservatoare, au fost de acord cu parteneriate, care sa le dea dreptul sa se mosteneasca reciproc, dar si obligatia unui ajutor material dupa divort, atunci cand e cazul.

De ce cred romanii ca-si conserva un statut de superioritate daca nu lasa cuplurile gay sa se casatoreasca? Argumentele senatorilor care au fost deja de acord cu initiativa celor 3 milioane se refera la imposibilitatea homosexualilor de a se reproduce.

E normal ca Biserica Ortodoxa sa se opuna, cu toate ca imoralitatea si cinismul clericilor autohtoni sunt adesea greu de inteles si ca, asa cum spunea un filosof francez, si "sub sutana unui seminarist sta destula pornografie" (Pascal Brukner). E straniu, insa, ca politicienii de toate culorile, chiar si cei care defileaza sub steagul liberal, preiau normele BOR fara sa clipeasca. Nu vor sa mai traias... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro