Casatoria persoanelor de acelasi sex in America Latina si UE. Care sunt statele care permit casatoria intre homosexuali

Casatoria persoanelor de acelasi sex in America Latina si UE. Care sunt statele care permit casatoria intre homosexuali

Avand in vedere influenta inca destul de importanta a Bisericii Catolice sau a diferitelor biserici protestante in America latina, este surprinzator poate sa descoperi ca 6 din cele 20 de state latino-americane recunosc casatoria/uniunea civila intre persoane de acelasi gen: Argentina, Brazilia, Uruguay, Columbia, Chile, Mexic. Primul stat care a introdus o lege care permite cuplurilor formate din persoane de acelasi gen sa se casatoreasca este Argentina (2010), urmata de Brazilia, Uruguay si Columbia in 2013 si de Chile, recent in 2015.

acum 91 luni (21 Apr 2015)

>

Romania in Uniunea Europeana

Drepturile comunitatii LGBTI (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transexuali si Intersexuali) sunt recunoscute prin tratatele Uniunii Europene si homosexualitatea este legala in toate statele membre.

Casatoria intre persoane de acelasi gen este legala in 10 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Luxembourg, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Suedia), in timp ce in alte 9 state (Austria, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Irlanda, Malta, Slovenia, Ungaria) uniunea civila este recunoscuta. Sapte state UE (Bulgaria, Croatia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia si Slovacia) interzic casatoriile intre persoane de acelasi gen prin constitutie. Nici in Romania, Grecia sau Cipru casatoria nu este permisa cuplurilor formate din persoane de acelasi gen. Drepturile comunitatii LGBTI in America latina

Ca in Uniunea Europeana, in toate cele 20 de state latino-americane este legal sa fii homosexual, Panama si Nicaragua fiind statele care au anulat recent penalizarea (2008). In prezent 12 dintre cele 20 de state au legi care protejeaza impotriva discriminarilor pe criterii de orientare sexuala.

Avand in vedere influenta inca destul de importanta a Bisericii Catolice sau a diferitelor biserici protestante in America latina, este surprinzator poate sa descoperi ca 6 din cele 20 de state latino-americane recunosc casatoria/uniunea civila intre persoane de acelasi gen: Argentina, Brazilia, Uruguay, Columbia, Chile, Mexic. 6 state permit casatoria intre persoane de acelasi gen

Saptamana trecuta, Chile a devenit cel de-al saselea stat din America latina care a aprobat casatoria intre persoane de acelasi gen.

Primul stat care a introdus o lege care permite cuplurilor formate din persoane de acelasi gen sa se casatoreasca este Argentina (2010), urmata de Brazilia, Uruguay si Columbia in 2013 si de Chile, recent in 2015.

Arge... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro