Casa unui preot a fost transformata in cantina sociala

Casa unui preot a fost transformata in cantina sociala

Cei patru frati ramasi in viata, impreuna cu familia celui decedat, au hotarat sa implineasca testamentul tatalui lor, preotul Nicolae Dragusin, care a dorit ca dupa moartea sa gospodaria pe care o lasa in urma in satul Dragolesti din comuna argeseana Cotmeana sa fie transformata intr-un asezamant caritabil, in memoria sa si a parintilor sai. "De unde te-ai pensionat ai dreptul sa ramai sa slujesti ca voluntar, ca pensionar asa incat eu nu m-am despartit de aceasta biserica nici la varsta de 82 de ani", spunea cu cativa ani inainte sa moara parintele Dragusin.

acum 57 luni (17 May 2018)

Preotul Marin Dragusin, decedat in 2014, a slujit peste 50 de ani la biserica Sf. Ioan din Pitesti, iar dorinta sa a fost ca dupa ce va trece in nefiinta casa in care a locuit sa fie transformata in centru social.

"Infiintarea cantinei sociale a fost un vis nascut din exemplul sfintilor parinti ai Bisericii, care si-au dat averile catre Biserica si care au fost exemple de milostenie in numele lui Iisus. Ne-am gandit sa facem cantina nu ca sa demonstram ceva, este bine sa facem si noi ceva. Cu ajutorul unor sponsori si al unor oameni de bine am investit aici aproximativ 150.000 de lei. Conditia a fost sa vina sa manance aici, nu sa le dam mancare la pachet", spune preotul Ion Popescu.

Casa transformata in cantina sociala

Cantina sociala a fost deschisa in noiembrie 2017, hrana fiind adusa zilnic de la o firma de catering. "Doresc sa maresc in viitor numarul celor care beneficiaza de o masa calda. Vreau sa mai aduc niste mese, sa le pun afara.

Parintele Marin Dragusin, cel care a dorit ca locuinta in care a stat sa fie transformata in centru social dupa moartea sa, era cunoscut si ca un om cu un mare suflet caritabil, mereu aproape cu fapta si cu vorba de cei sarmani sau aflati in suferinta. In 2001, un eveniment nefericit survenit in familia preotului Marin Dragusin, decesul celui mai tanar frate al sau, preotul Valeriu Dragusin, a fost momentul hotarator ce a declansat un proiect caritabil de exceptie, Fundatia Sf. Cei patru frati ramasi in viata, impreuna cu familia celui decedat, au hotarat sa implineasca testamentul tatalui lor, preotul Nicolae Dragusin, care a dorit ca dupa moartea sa gospodaria pe care o lasa in urma in satul Dragolesti din comuna argeseana Cotmeana sa fie transformata intr-un asezamant caritabil, in memoria sa si a parintilor sai.

Cu cativa ani inainte sa moara, preotul Dragusin a realizat un camin de batrani in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro