Casa Storck poate fi vizitata iar. Din milostenia Primariei Bucuresti, intemeietorul sculpturii academice romanesti a reintrat in circuitul expozitional

Dr. Carol Davila» aflat in fata Facultatii de Medicina din Bucuresti", de "Frederic Storck (1872-1942) - sculptor, fiul lui Karl Storck, profesor la Scoala de Belle-Arte, Bucuresti" si de "Cecilia Cutescu -Storck (1879-1969) - pictor, sotia sculptorului Frederic Storck, a fost prima femeie profesor intr-o academie de arte, de stat, din Europa.

acum 44 luni (17 Jul 2017)

Nu aveti nevoie sa va rezervati mai mult de doua ore ca sa vedeti parterul casei Storck si gradina dimprejur decat daca intentionati sa desenati exponatele, bucata cu bucata. Patrimoniul muzeului constituie donatia facuta in octombrie 1951 de catre Cecilia Cutescu-Storck si de fiicele acesteia Gabriela Florica Storck si Cecilia Frederica Storck Botez, catre Sfatul Popular al Capitalei. Casa - monument de arhitectura, construita de cei doi artisti intre anii 1911 si 1913, conserva creatia unei intregi familii de artisti plastici. Karl Storck (1826-1887) - sculptor, a fost primul profesor de sculptura la Scoala de Belle-Arte infiintata de Theodor Aman.

Carol, Frederic si Cecilia

Cele mai multe lucrari de pictura si sculptura, insa, au fost realizate de fiii si nora "patriarhului" Karl Storck. Sau, dupa cum arata prezentarea oficiala, e vorba de "Carol Storck (1854-1926) - sculptor, fiul lui Karl Storck, este autorul a trei din alegoriile care decoreaza palatul de Justitie din Bucuresti si a monumentului «Gen. Dr. Carol Davila» aflat in fata Facultatii de Medicina din Bucuresti", de "Frederic Storck (1872-1942) - sculptor, fiul lui Karl Storck, profesor la Scoala de Belle-Arte, Bucuresti" si de "Cecilia Cutescu -Storck (1879-1969) - pictor, sotia sculptorului Frederic Storck, a fost prima femeie profesor intr-o academie de arte, de stat, din Europa.

Daca e comodat, PMB accepta muzeul

Cat despre cat de mult intelege sa investeasca in patrimoniu Primaria Municipiului Bucuresti, relevant este o fraza din textul oficial despre Casa Storck: "Colectia «Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck», cuprinde lucrari de sculptura, pictura, desene in tus si carbune, pasteluri, acuarele si guase. La acestea se adauga o serie de plachete si medalii lucrate in bronz si alte obiecte de colectie, monede antice, icoane. In prezent, muzeul functioneaza in baza unui contract de comodat cu fratii Alvaro si Alexandru Botez, care au ofer... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro