Casa Regala: Starea Regelui Mihai nu s-a agravat in ultimele saptamani; Principesa Margareta se poate intoarce in tara

Casa Regala informeaza, intr-un comunicat transmis duminica Agerpres, ca starea generala a Regelui Mihai nu s-a agravat in ultimele doua saptamani, desi Majestatea Sa continua sa se afle intr-o situatie ingrijoratoare de sanatate, iar medicii au transmis ca Principesa Mostenitoare Margareta se poate intoarce in tara deocamdata. "In afara de Principesa Mostenitoare Margareta si de Principele Radu, prezenta la resedinta privata din Elvetia va continua sa fie limitata doar la fiicele Majestatii Sale si la Mitropolitul Iosif (sau trimisul sau).

acum 79 luni (20 Nov 2017)

Casa Regala informeaza, intr-un comunicat transmis duminica Agerpres, ca starea generala a Regelui Mihai nu s-a agravat in ultimele doua saptamani, desi Majestatea Sa continua sa se afle intr-o situatie ingrijoratoare de sanatate, iar medicii au transmis ca Principesa Mostenitoare Margareta se poate intoarce in tara deocamdata.

"In zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generala a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestatii Sale aflandu-se pe o platforma constanta.

Cu toate acestea, Majestatea Sa continua sa se afle intr-o stare ingrijoratoare de sanatate. Scaderea accentuata a capacitatilor fizice si a capacitatii de comunicare, precum si imposibilitatea de a se deplasa fara ajutor au ramas la acelasi nivel", evidentiaza comunicatul Casei Regale.

Potrivit sursei citate, Regele Mihai este ingrijit la domiciliu cu exceptionala competenta si cu mare grija de o ampla echipa medicala, iar doctorii evalueaza zilnic starea Majestatii Sale.

"Medicii au transmis faptul ca, in actuala stare in care se afla Majestatea Sa, Principesa Mostenitoare Margareta poate sa se intoarca in Romania deocamdata, pentru a-si relua activitatile publice.

Medicii considera prea riscanta deplasarea Regelui Mihai de la resedinta privata la spital. Ei sunt unanimi in recomandarea ca tratamentul administrat Majestatii Sale sa se concentreze acum pe prevenirea suferintei si pe pastrarea confortului fizic si psihologic al Suveranului", evidentiaza comunicatul mentionat.

Totodata, potrivit infomarii Casei Regale, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la resedinta din Elvetia, in mai multe randuri, si a dat impartasanie Regelui Mihai De asemenea, reprezentanti ai mitropolitului se deplaseaza frecvent la resedinta regala.

"In afara de Principesa Mostenitoare Margareta si de Principele Radu, prezenta la resedinta privata din Elvetia va continua sa fie limitata doar la fiicele Majesta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro