Casa Nationala de Asigurari a castigat definitiv in justitie procesele legate de cardul de sanatate. Ce sanctiuni risca firma care va asigura mentenanta sistemului informatic in cazul unor deficiente

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a caștigat definitiv procesele pe care le avea cu Hewlett-Packard Romania (HP) și cu European Funds Invest, care au contestat in instanţă atribuirea prin licitație către Teamnet, firmă fondată de către deputatul Sebastian Ghiță, a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanța timp de 3 ani a sistemului IT al cardului național de sănătate (CEAS) și a platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS). PIAS semnifică Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate cuprinzand: SIUI-Sistemul informatic unic integrat al CNAS SIPE-Sistemul Informatic pentru Prescripția Electronică CEAS-Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate DES-Dosarul Electronic de Sănătate (nu face obiectul procedurii) Rezultatele ambelor licitații au fost contestate mai intai la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) și, ulterior, pentru că CNSC a respins contestațiile, către Curtea de Apel București.

acum 78 luni (30 Sep 2016)

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a caștigat definitiv procesele pe care le avea cu Hewlett-Packard Romania (HP) și cu European Funds Invest, care au contestat in instanţă atribuirea prin licitație către Teamnet, firmă fondată de către deputatul Sebastian Ghiță, a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanța timp de 3 ani a sistemului IT al cardului național de sănătate (CEAS) și a platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS). Totodată, in cel mai scurt timp posibil, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va semna contractele de mentenanţă pentru CEAS (Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate) şi PIAS (Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate).

După semnarea contractelor și preluarea sistemelor, Teamnet va trebui să asigure buna funcționare a acestora, in caz contrar riscand penalități mari-pentru 1 oră de depășire a timpilor de răspuns, Teamnet poate pierde pană la 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunară pe care o va incasa de la CNAS. La sfarșitul lunii iunie din acest an, CNAS a anunțat că a atribuit prin licitație două contracte de peste 5 milioane de euro către Teamnet, firmă fondată de Sebastian Ghiță, pentru mentenanța sistemului IT al cardului de sănătate (CEAS) și a platformei IT a asigurărilor de sănătate (PIAS), care vor fi semnate dacă nu vor există contestații.

PIAS semnifică Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate cuprinzand: SIUI-Sistemul informatic unic integrat al CNAS SIPE-Sistemul Informatic pentru Prescripția Electronică CEAS-Sistemul informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate DES-Dosarul Electronic de Sănătate (nu face obiectul procedurii)

Rezultatele ambelor licitații au fost contestate mai intai la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) și, ulterior, pentru că CNSC a respins contestați... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro