Casa memoriala a lui Nicolae Ceausescu din Scornicesti, inchisa. De ce nu o mai pot vizita nostalgicii

Casa memoriala a lui Nicolae Ceausescu din Scornicesti, inchisa. De ce nu o mai pot vizita nostalgicii

Pana in acest an, trecand mai intai pe la Primaria Scornicesti, doritorii au putut vizita casa, de care se ocupa un bun prieten al familiei Barbulescu. Adevarul este ca nu e pregatita pentru asa ceva, nu prea mai ai ce sa vezi, trebuie pusa la punct, mai sunt doar cateva lucruri", a declarat primarul orasului Scornicesti, Ion Prioteasa.

acum 41 luni (26 Jan 2017)

Pana in acest an, trecand mai intai pe la Primaria Scornicesti, doritorii au putut vizita casa, de care se ocupa un bun prieten al familiei Barbulescu. Lucrurile au luat o alta intorsatura dupa moartea, in primavara anului trecut, a nepotului lui Ceausescu, Emil Barbulescu, singurul membru al familiei care mai locuia in Scornicesti, intr-o cladire situata langa casa memoriala. Asa, cu interventii, cu rugaminti, s-a mai putut, dar de curand am primit, spre exemplu, o solicitare de la Antena 3 pentru a vizita casa si a face o emisiune acolo, si sora lui Emil Barbulescu a refuzat. Adevarul este ca nu e pregatita pentru asa ceva, nu prea mai ai ce sa vezi, trebuie pusa la punct, mai sunt doar cateva lucruri", a declarat primarul orasului Scornicesti, Ion Prioteasa.

Reprezentantii Primariei Scornicesti vizeaza de ani buni o colaborare cu membrii familiei, astfel incat casa memoriala sa fie deschisa publicului. Trebuie sa demaram lucrurile, sa cautam documente prin arhive, prin Slatina, prin Bucuresti, pentru ca astazi, si daca o deschizi, n-ai ce sa vezi mare lucru", mai spune primarul orasului.

In ceea ce priveste motivul pentru care oamenii ar trebui sa poata vizita casa din Scornicesti, primarul adauga: "Ceausescu a fost fiul localitatii si cel mai inteligent presedinte. Cu el nu ne-au subjugat nici rusii si nici americanii, am fost independenti, asa ca de ce nu ne-am mandri?".

CITITI SI:

Oamenii din Scornicesti asteapta o noua epoca de aur a "domnului" Ceausescu: "Nu mai gasim ca el, niciodata!" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro