Casa de moda Burberry, in centrul unui scandal din cauza folosirii blanurilor naturale

Casa de moda Burberry se afla in centrul unui scandal la nivel international, din cauza ca foloseste blanuri naturale in colectiile sale, dupa ce organizatia pentru drepturile animalelor Vier Pfoten (Four Paws) a lansat o campanie impotriva acestui brand britanic de lux, relateaza Mediafax. In statele membre ale Uniunii Europene, exista 6.000 de ferme de blana, o industrie cu o valoare estimata la 1,5 miliarde de euro si cu 60.000 de locuri de munca (cu norma intreaga).

acum 72 luni (21 Oct 2014)

Casa de moda Burberry se afla in centrul unui scandal la nivel international, din cauza ca foloseste blanuri naturale in colectiile sale, dupa ce organizatia pentru drepturile animalelor Vier Pfoten (Four Paws) a lansat o campanie impotriva acestui brand britanic de lux, relateaza Mediafax.

Campania lansata de Four Paws - o organizatie pentru protectia animalelor, care are sediul central la Viena, Austria - o are in centru pe Kimi, un pui de vulpe polara, nascuta in luna aprilie, intr-o ferma din Finlanda. Este de asteptat ca acest pui de vulpe sa fie ucis in luna noiembrie, in timpul asa-numitei perioade de "recoltare a blanurilor", potrivit publicatiei britanice The Independent.

"Cand o sa cresc, o sa fiu un guler de blana", spune Kimi in aceasta campanie lansata de organizatia Four Paws, al carei scop este cresterea nivelului de constientizare cu privire la existenta acestor ferme in care animalele sunt ucise pentru a furniza blanuri naturale industriei de moda.

O petitie pentru salvarea lui Kimi a fost publicata online de aceasta organizatie si a strans pana in prezent peste 125.000 de semnaturi.

Pe site-ul organizatiei si pe contul de Facebook al lui Kimi sunt postate in mod curent informatii despre puiul de vulpe si despre desfasurarea acestei campanii.

Intr-un raspuns transmis organizatiei Four Paws, reprezentantii casei de moda Burberry au spus ca bunastarea animalelor se afla in centrul preocuparilor cand vine vorba de furnizarea de materiale, inclusiv blanuri.

"Lucram indeaproape cu furnizorii nostri, pentru a imbunatati standardele de bunastare a animalelor, dincolo de respectarea cadrului legal, si pentru implementarea unui sistem de monitorizare independent in acest caz", au mai spus reprezentantii Burberry. In 2010, Finlanda a furnizat 1,8 milioane de vulpi pentru aceasta industrie, in timp ce China a furnizat 1,4 milioane de astfel de animale.

Alte tari active in aceasta industrie de crest... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro