Casa de marcat nu e acasa. Ce spun comerciantii despre posibilitatea cumparatorilor de a pleca din magazin cu marfa gratis daca nu le dau bon

Casa de marcat nu e acasa. Ce spun comerciantii despre posibilitatea cumparatorilor de a pleca din magazin cu marfa gratis daca nu le dau bon

Pe langa oportunitatea, pentru clienti, de a participa la Loteria Bonurilor Fiscale, Ordonanta 10/2015 a creat mari nemultumiri in "tabara" comerciantilor, mai ales prin controversata prevedere care ar da cumparatorilor posibilitatea de a nu plati in cazul in care nu primesc bon fiscal. El adauga: "Sigur, astfel de lucruri nu se vor intampla aici, la noi, la doua mere si doua surcele, dar intrebati-va ce ar putea fi la un magazin de bijuterii sau de televizoare".

acum 66 luni (4 Feb 2015)

Pe langa oportunitatea, pentru clienti, de a participa la Loteria Bonurilor Fiscale, Ordonanta 10/2015 a creat mari nemultumiri in "tabara" comerciantilor, mai ales prin controversata prevedere care ar da cumparatorilor posibilitatea de a nu plati in cazul in care nu primesc bon fiscal.

Guvernul a lansat acest normativ cu intentia declarata de a mari gradul de colectare si de disciplina financiara, avand in vedere ca numai in cazul TVA incasarile abia ajung la 50% din potential, potrivit ultimelor estimari ale Consiliului Fiscal.

Dar comerciantii au o cu totul alta perceptie: in cadrul unui sondaj intreprins ieri de "Adevarul", ei au acuzat autoritatile ca, prin aceasta prevedere, vor sa-i puna in conflict cu clientii si chiar sa incurajeze furturile din magazine. "Vor fi multe abuzuri"

Vanzatoarea dintr-un magazin de cartier, spre exemplu, ne ofera bon fiscal din proprie initiativa, imediat dupa ce achitam contravaloarea unui pachet de napolitane.

"Stiti ca de la 1 martie oricine poate pleca cu marfa daca nu primeste bon?". Adica si abuzuri din partea vanzarilor, care sa-i cafteasca pe clientii ce vor sa plece cu bunurile pe care nu au primit bon... Se bungheste careva ca nu-i merge vanzatorului casa de marcat, si gata, sar pe marfa", ne spune la randul sau un comerciant, la invitatia noastra de a discuta prevederea buclucasa.

El adauga: "Sigur, astfel de lucruri nu se vor intampla aici, la noi, la doua mere si doua surcele, dar intrebati-va ce ar putea fi la un magazin de bijuterii sau de televizoare".

De la o ghereta de incinta, la metrou, cerem tigari si ni se da bon doar la cerere. Apoi intrebam direct: "Stiti ce s-ar putea intampla de la 1 martie?". "Am casa de marcat, dar e in alta parte"

Cumparam mere dintr-o piata agroalimentara.

"Ati vazut la televizor, stiti ca daca de la 1 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro