"Cartita" regelui asfaltului. Acuzatii: seful Serviciului Secret din Politie si-ar fi turnat propriile anchete de dragul unui multimilionar in euro

Tatal politistului de frontiera vizat de DIICOT este Adrian Placinta, fostul director al firmei patronate de Emil Savin FOTO Simona Voicu "Agentul de politie Bogdan Placinta are si un rol decizional in cadrul gruparii cu privire la momentele efectuarii activitatilor infractionale, rolul persoanelor implicate si beneficiaza de suport informativ cu privire la eventualele mandate de supraveghere tehnica pe numerele de telefon folosite, asigurat prin aportul numitului Savin Emil si a relatiei apropiate pe care acesta o avea cu seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Vaslui, comisarul Pavel Danut, structura care a primit spre exploatare in alte dosare cu acelasi obiect mandate de supraveghere", se arata in ordonanta prin care procurorii DIICOT Vaslui au dispus retinerea pentru 24 de ore a politistului de frontiera Bogdan Placinta. Contrabandistii dotati cu tehnica antispionaj Nu mai putin de 35 de perchezitii au fost efectuate pe 9 aprilie, anul curent, in acest caz, in urma carora politistii au ridicat aproximativ jumatate de milion de tigarete provenite din contrabanda, sume importante de bani (110.000 lei, 10.000 de euro, 1500 lei moldovenesti), 3200 de cutii cu petarde, cantitate mica de droguri (aproximativ 5 grame de canabis), un pistol, dar si aparatura antispionaj.

acum 85 luni (20 Jun 2017)

Ancheta procurorilor DIICOT Vaslui vizeaza mai multe grupari infractionale care se ocupa cu contrabanda cu tigari, iar destructurarea acestora ar fi fost ingreunata tocmai din cauza scurgerilor de informatii care se produceau din interiorul Politiei.

In martie 2016, procurorii DIICOT Vaslui au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat in vederea savarsirii infractiunii de contrabanda, contrabanda si furnizarea de date si informatii nedestinate publicitatii.

Probele adunate de politistii si procurorii de la Crima Organizata Vaslui indicau faptul ca in zona judetelor Vaslui si Galati actioneaza de mai multi ani un grup infractional in sfera contrabandei cu tigari din Republica Moldova aduse in Romania pe la frontiera verde, peste raul Prut, sau pe la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea.

Anchetele DIICOT, sabotate de colegii politistilor

Destructurarea acestei retele s-a dovedit a fi o misiune extrem de dificila, spun procurorii, pentru ca membrii gruparii ar fi actionat beneficiind de sprijin din interiorul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, inclusiv al Serviciului Secret al Politiei vasluiene (Serviciul de Informatii si Protectie Interna - SIPI).

"Membrii gruparii savarsesc faptele infractionale in mod repetitiv, beneficiind de coordonare si sprijin pe anumite momente, cat si suport informativ din partea unor lucratori ai Politiei Romane (din cadrul Politiei orasului Murgeni, Serviciului Rutier si un fost lucrator al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate), Politiei de Frontiera Romane (Sectorul Politiei de Frontiera Falciu si Punctul de Trecere a Frontierei Oancea) si Serviciului de Informatii si Protectie Interna Vaslui. Astfel, acestia beneficiaza de suport pe toate palierele de eventual control si constatare a infractiunilor de contrab... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro