Cartierul clandestin din Brasov. Lucrarile au fost oprite doar dupa revolta vecinilor

Cartierul clandestin din Brasov. Lucrarile au fost oprite doar dupa revolta vecinilor

"American Dream", un cartier rezidential care ar urma sa se construiasca in Schei, in centrul istoric, intre zona strazilor Piatra Mare si Cetinii, a starnit un adevarat val de proteste, dupa ce constructorul a defrisat copacii de pe un deal si a facut un drum de acces in zona. Politia Locala si Garda de Mediu au dat amenzi de 65.000 de lei constructorului care a realizat drumul si nu dezvoltatorului imobiliar pentru ca asa prevede legea.

acum 77 luni (5 Jul 2017)

"American Dream", un cartier rezidential care ar urma sa se construiasca in Schei, in centrul istoric, intre zona strazilor Piatra Mare si Cetinii, a starnit un adevarat val de proteste, dupa ce constructorul a defrisat copacii de pe un deal si a facut un drum de acces in zona. Oamenii care locuiesc in zona au incercat sa afle ce se contruieste, dar nu au gasit nicio pancarta care sa anunte organizarea de santier. Speriati ca dealul ar putea sa o ia la vale din cauza defrisarilor, la o ploaie mai abundenta, oamenii au inceput sa faca plangeri la Primarie.

Au initiat si o petitie pentru oprirea lucrarilor si au mers in grup la autoritatile locale. Politia Locala si Garda de Mediu au dat amenzi de 65.000 de lei constructorului care a realizat drumul si nu dezvoltatorului imobiliar pentru ca asa prevede legea. S-a dispus oprirea oricaror lucrari, cateva utilaje au fost sechestrate si s-a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov. Noi ca Politie Locala nu aveam atributiile de a cere revenirea la starea initiala a terenului, dar procurorul poate face acest lucru", a declarat Nicolae Aldea, seful Politiei Locale Brasov.

Reclama masiva pe internet

Desi nu exista nicio autorizatie de constructie, noului cartier i se face reclama, iar apartamentele sunt scoase la vanzare. Proiectul American Dream presupune, potrivit reclamei facute de dezvoltatorul imobiliar, 1000 de garsoniere si apartamente intr-un complex cu circuit inchis, cu paza, parcare si bariere la intrare. Cladirile ar urma sa iaba doua etaje, iar pretul pleaca de la 36.000 de euro pentru o garsoniera si 66.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. Dezvoltatorul face si reclama locului ales ca fiind intr-o zona cu o panorama superba si la cateva minute de partiile de schi din Poiana Brasov. Este vorba despre Nicolae Liseanu, om de afaceri din Bucuresti si Andreea Stroe din Ilfov.

Cartier... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro