Cartea de povesti apartinand lui Anne Frank va fi scoasa la licitatie in New York

Cartea de povesti apartinand lui Anne Frank va fi scoasa la licitatie in New York

La sfarsitul anilor 1940, o familie din Amsterdam a cumparat o copie a basmelor scrise de fratii Grimm. Scrisoarea acestuia va fi vanduta alaturi de carte la licitatia din 5 mai 2016, organizata de casa de licitatii Swann din New York.

acum 86 luni (20 Apr 2016)

La sfarsitul anilor 1940, o familie din Amsterdam a cumparat o copie a basmelor scrise de fratii Grimm. Pe pagina de titlu, cartea de povesti era semnata de doua personalitati remarcabile: Anne Frank si Margot Frank.

"Este aproape incredibil ca o familie sa detina pentru atata timp o astfel de comoara si sa nu realizeze valoarea sa", a declarat Nicholas Lowry, presedintele casei de licitatii Swann din New York.

Editia in limba germana a basmelor fratilor Grimm care include povesti precum "Alba ca Zapada" si "Hansel si Gretel", a apartinut fetei si surorii sale, Margot, inainte ca acestea sa se ascunda alaturi de parinti intr-o anexa secreta a locuintei lor din Amsterdam, pentru a scapa de nazisti.

Aici, tanara avea sa scrie un jurnal tulburator care va fi gasit de o prietena de familie, Miep Gies si inapoiat tatalui fetei, singurul supravietuitor al ororilor nazistilor din familia Frank.

In 1970, cand proprietarii cartii si-au dat seama cui ii apartine cartea, au dorit sa o returneze tatalui lui Anne, insa acesta le-a scris, spunand ca o pot pastra.

Scrisoarea acestuia va fi vanduta alaturi de carte la licitatia din 5 mai 2016, organizata de casa de licitatii Swann din New York.

+EUROPA VA DISPAREA din cauza armelor diabolice folosite de BESTIILE JIHADISTE. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro