Carrefour a cumparat Billa

Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achizitia Billa Romania, cu o retea de 86 de supermarketuri la nivel national. Grupul esate prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro.

acum 44 luni (23 Dec 2015)

Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achizitia Billa Romania, cu o retea de 86 de supermarketuri la nivel national. Carrefour a cumparat Billa cu aproape 100 de milioane de euro

In acest moment, pentru ca tranzactia prin care Carreforur a cumparat Billa sa fie parafata este nevoie de acordul Consiliului Concurentei.

Daca tranzactia va trece si de Consiliul Concurentei, Carrefour va prelua 100% din actiunile Billa Romania, compania care gestioneaza afacerea de retail, respectiv 100% din actiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt detinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din retea.

"Datorita acestei achizitii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania, intarindu-si astfel oferta multiformat si mergand totodata mai aproape de clientii sai", se arata intr-un comunicat al retailerului francez.

Carrefour esate al doilea grup de distributie la nivel global si primul din Europa, cu peste 380.000 de angajati. Grupul esate prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro.

In Romania, grupul Carrefour are 142 magazine dintre care 24 hipermarket-uri Carrefour, 73 supermarket-uri Market, 44 magazine de proximitate Express si un website de comert online. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro