Carpeala de toamna: Guvernul a taiat investitiile ca sa plateasca salariile

Carpeala de toamna: Guvernul a taiat investitiile ca sa plateasca salariile

In plus, sute de fosti parlamentari beneficiaza de pensii speciale, care se ridica la peste 20 de milioane de lei annual, sume platite tot de Senat si de Camera Deputatilor. "In esenta, este o rectificare negativa, pentru ca sunt taiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investitii in infrastructura si proiecte europene si transferate la cheltuielile cu salariile si pensiile", afirma deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR.

acum 37 luni (10 Sep 2017)

Ministerul Agriculturii, MAI, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, SRI, Presedintia si cele doua Camere ale Parlamentului, au primit, in schimb, bani in plus, in special pentru plati de salarii. In cazul parlamentarilor, explicatie pentru suplimentarea bugetului este simpla: din luna iulie, senatorii si deputatii au fost primii care au beneficiat de majorarile salariale oferite de Lia Olguta Vasilescu (ministrul Muncii). In plus, sute de fosti parlamentari beneficiaza de pensii speciale, care se ridica la peste 20 de milioane de lei annual, sume platite tot de Senat si de Camera Deputatilor.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, s-a laudat ca rectificarea bugetara este una pozitiva, dar a refuzat sa spuna care este totalul cresterilor de cheltuieli aprobate, pe motiv ca nu le stie pe dinafara. "In esenta, este o rectificare negativa, pentru ca sunt taiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investitii in infrastructura si proiecte europene si transferate la cheltuielile cu salariile si pensiile", afirma deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR. In realitate, Guvernul Tudose refuza sa recunoasca propria incompetenta si sa admita in mod oficial ca rectificarea bugetara reflecta situatia dezastruoasa a finantelor publice dupa opt luni de guvernare PSD-ALDE", arata USR.

Si prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, acuza ca bugetul pe 2017 a fost prezentat "mincinos" de catre PSD. "Am avertizat de nenumarate ori ca bugetul "croit" de PSD-ALDE este unul mincinos si ca nu vor fi bani decat pentru primele 9 luni pentru salarii.

Diaspora, stoarsa de bani

Romanii care intentioneaza sa plece din tara pentru mai mult de sase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, sa fie amendati daca nu notifica Fiscul in prealabi. 1.099/2016, iar incepand cu prima zi a anului 2018 neindeplinirea acesteia va putea fi amendata cu sume cuprinse intre 50 si 100 de lei, confor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro