Carnavalul de la Rio: cinci zile de distractie, dans si costume provocatoare sub amenintarea virusului Zika FOTO VIDEO

Carnavalul de la Rio: cinci zile de distractie, dans si costume provocatoare sub amenintarea virusului Zika FOTO VIDEO

Cinci milioane de vizitatori se estimeaza ca vor atrage anul acesta festivitatile Carnavalului de la Rio, cu parada de pe Sambadrom ca punct culminant al spectacolului din Brazilia. Duminica si luni, 8 februarie, sunt cele mai importante zile ale Carnavalului de la Rio, cand are loc intrecerea dintre cele mai bune scoli de samba din tara, caracterizate de etalarea unor care alegorice spectaculose, dar si a costumelor extravagante si provocatoare etalate de femei extrem de frumoase, unele dintre ele aproape goale.

acum 58 luni (7 Feb 2016)

Cinci milioane de vizitatori se estimeaza ca vor atrage anul acesta festivitatile Carnavalului de la Rio, cu parada de pe Sambadrom ca punct culminant al spectacolului din Brazilia.

Inainte de inceperea distractiei, autoritatile au avertizat localnicii si turistii, in special femeile insarcinate, de pericolul reprezentat de virusul Zika, virus care cauzeaza fatului malformatii grave.

Avertismentul a fost cu atat mai necesar cu cat idilele de-o noapte sunt deja o traditie in timpul Carnavalului de la Rio, iar medicii se tem ca virusul se poate transimite si pe cale sexuala, desi nu exista inca o confirmare clara in acest sens.

Duminica si luni, 8 februarie, sunt cele mai importante zile ale Carnavalului de la Rio, cand are loc intrecerea dintre cele mai bune scoli de samba din tara, caracterizate de etalarea unor care alegorice spectaculose, dar si a costumelor extravagante si provocatoare etalate de femei extrem de frumoase, unele dintre ele aproape goale.

FOTO Daily Mail

Considerat un demn continuator al sarbatorilor romane si grecesti de la inceputul primaverii, istoria Carnavalului din Rio incepe in jurul anilor 1600, cand colonistii portughezi din America de Sud obisnuiau sa tina o petrecere fastuoasa inaintea intrarii in postul Pastelui, conform www.v-brazil.com., citat de Agerpres. De altfel, se pare ca insusi termenul ''carnaval'' provine din ''carnevale'', care insemna ''fara carne'', semnificand, in sens larg, detasarea de placerile trupesti. Din pacate pentru acest obicei, el a ajuns sa fie preluat si de oamenii fara posibilitati, care inlocuisera parfumul cu oua stricate si apa murdara.

FOTO Daily Mail

In urmatorii o suta de ani, carnavalul a capatat unele influente venite din partea petrecerilor asemanatoare din Nisa si Venetia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro