Carnatul reinventat: un clujean a inlocuit slanina cu alge, transformand produsul traditional intr-un superaliment

Carnatul reinventat: un clujean a inlocuit slanina cu alge, transformand produsul traditional intr-un superaliment

Carnatul cu alge marine, ciocolata cu ulei de peste sau sweetburgerul sunt cateva dintre cele 88 de produse prezentate la Festivalul alimentului, care s-a desfasurat zilele trecute, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV). "Dorim sa pastram produsele traditionale, preferate de consumatori, dar sa le imbunatatim nutritional, mai ales ca persista un grad mare de scepticism fata de produsele noi" Carmen Pop, asistent universitar Studentii de la USAMV incearca sa reinventeze produsele traditionale, astfel incat sa fie la fel de gustoase, dar mai sanatoase. O sa-l testam si noi si asta e finalitatea, sa-l aducem pe masa clujenilor", Cosmin Moldovan, proprietar Moldovan-Carmangeria Sannicoara Mihai Catrinoi a fost premiat de reprezentantii unei carmangerii din Cluj, care intentioneaza sa produca carnatul cu alge Productie de masa Mihai Catrinoi a primit premiul I de la producatorul de preparate din carne Moldovan-Carmangeria Sannicoara, constand intr-un internship platit la firma, si o mentiune de la producatorul de condimente Almi.

acum 67 luni (17 Jun 2015)

Carnatul cu alge marine, ciocolata cu ulei de peste sau sweetburgerul sunt cateva dintre cele 88 de produse prezentate la Festivalul alimentului, care s-a desfasurat zilele trecute, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV). Produsele expuse au fost realizate de studentii Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor in cadrul proiectelor de licenta. Studentii care au realizat cele mai valoroase produse au fost recompensati de firme de specialitate din domeniul alimentar. "Am cautat sa inlocuiesc slanina, de care lumea fuge in zilele noastre, cu o materie prima care sa nu influenteze foarte mult din punct de vedere al costurilor produsul, dar sa aduca multe beneficii din punct de vedere nutritiv. Asa am ajuns la algele marine brune, o sursa regenerabila care se gaseste din abundenta chiar si in tara noastra," Mihai Catrinoi, student USAMV

Nutritionistii "reproseaza" cantitatea mare de grasime din carnat Carnatul reinventat Una dintre cele mai premiate inovatii a fost carnatul din carne de vita cu adaos de alge marine brune, un proiect al lui Mihai-Bogdan Catrinoi (24 de ani), student in anul IV la specializarea "Controlul si expertiza produselor alimentare". "Am cautat sa inlocuiesc slanina, de care lumea fuge in zilele noastre, cu o materie prima care sa nu influenteze foarte mult din punct de vedere al costurilor produsul, dar sa aduca multe beneficii din punct de vedere nutritiv. "Pe de o parte continutul de grasime a scazut foarte mult prin inlocuirea slaninei cu alge. Acestea au un continut mare de minerale si de iod, care ajuta la buna functionare a glandei tiroide. Algele contin si grasimi nesaturate sau omega 3 care au numeroase beneficii pentru organism" Mihai Catrinoi, student USAMV

Algele marine brune sunt o sursa regenerabila ,ieftina si sanatoasa de hrana Super-aliment Ceea ce a rezultat este un super-aliment - care contine 10% grasime , 15% alge marine si 75% carne de vita. "Pe de o parte continutul de gra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro