Carmen Dan: Migrantii sunt in centre cu regim inchis. Numarul lor nu e deloc ingrijorator

Carmen Dan: Migrantii sunt in centre cu regim inchis. Numarul lor nu e deloc ingrijorator

Lucram foarte bine si cu Parchetul -- ele sunt identificate, sunt supuse unor controale in asa fel incat sa ne asiguram ca in centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securitatii nationale.

acum 81 luni (15 Sep 2017)

"Este un numar care nu este deloc ingrijorator. Nu, nu sunt sute", a spus demnitarul.

Ea a aratat ca toti migrantii sunt supusi unor controale, iar cei identificati ca prezentand un minim risc sunt in centre cu regim inchis. Lucram foarte bine si cu Parchetul -- ele sunt identificate, sunt supuse unor controale in asa fel incat sa ne asiguram ca in centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securitatii nationale. Cei care sunt identificati ca prezentand un minim risc sunt in centre cu regim inchis. (...) Cei care sunt in centrele de azil sunt intr-un regim deschis, dar nu sunt lasati nesupravegheati. Sunt autoritati care sunt foarte atente ca lucrurile sa ramana intr-un cadru firesc", a adaugat ministrul.

"Undeva la 1.300 pe frontiera cu Serbia, undeva la 300 dinspre partea bulgara si aproximativ 400 dinspre Marea Neagra. La Marea Neagra avem un sistem care functioneaza foarte bine, sistemul SCOMAR, care permite detectarea ambarcatiunilor la o distanta de aproximativ 22 de mile marine", a mai spus Carmen Dan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro