Carmen Dan, invitata de un politist sa coboare din "Palatul de clestar": "Mai aveti putin si ne urecheati"

Carmen Dan, invitata de un politist sa coboare din

In ceea ce se doreste a fi un drept la replica pentru Carmen Dan, care a declarat ca politistii au beneficiat de o crestere salariala de 10% in octombrie 2017, de o crestere salariala de 4-5% la salariul net din ianuarie 2018 si de marirea unor sporuri (de 5% sau 10%) pentru 28.000 de politisti din ianuarie 2018, presedintele Sindicatului National al Politistilor (SNAP), filiala Timis, agentul - sef principal Claudiu Danciu sustine ca majorarea cu 14 la suta este, de fapt, raportata la suma de 600 de lei, prevazuta de o lege abrogata.

acum 36 luni (27 Mar 2018)

Intr-o scrisoare deschisa adresata Ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan si transmisa ziarului "Adevarul", un lider de sindicat al politistilor din Timis sustine ca maririle salariale pentru politisti invocate de ministrul Carmen Dan sunt o minciuna. In ceea ce se doreste a fi un drept la replica pentru Carmen Dan, care a declarat ca politistii au beneficiat de o crestere salariala de 10% in octombrie 2017, de o crestere salariala de 4-5% la salariul net din ianuarie 2018 si de marirea unor sporuri (de 5% sau 10%) pentru 28.000 de politisti din ianuarie 2018, presedintele Sindicatului National al Politistilor (SNAP), filiala Timis, agentul - sef principal Claudiu Danciu sustine ca majorarea cu 14 la suta este, de fapt, raportata la suma de 600 de lei, prevazuta de o lege abrogata. Redam mai jos, scrisoarea publica adresata de presedintele SNAP Timis ministrului Carmen Dan:

Doamna ministru, cum se vede Politia Romana din "Palatul de clestar"? Bucurestiul a rasunat de strigatele a 10.000 de politisti satui sa le fie calcata in picioare demnitatea!

Ne-ati scos ochii ca, in cursul anului 2017 am primit mariri cu "fantasticul" procent de 14%, insa ati omis sa precizati ca acest procent s-a raportat la suma de 600 lei, asa cum prevedea Legea 330 din 2009, de mult abrogate, lasand falsa impresie ca noi cei din M.A.I. am fost nevoiti sa ne cumparam "roabe" cu care sa putem cara "faimoasele" sume de bani primite ca nu cumva sa ne provoace vreo hernie de disc din cauza greutatii acestora.

Pentru ca tot ne "dojeniti parinteste" cu faimoasele mariri, va rog sa faceti un efort de gandire si sa va amintiti ce ne-ati transmis in data de 16.03.2017 cu ocazia discutiilor purtate cu reprezentantii sindicatelor, cand protestam pentru ca incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, se stabilea la 1.450 lei lunar, insa nu se aplica si lucratorilor din M.A.I.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro