"Carlos Sacalul", din nou in instanta: Fostul luptator contra imperialismului este judecat pentru un atentat cu grenada din 1974

In varsta de 67 de ani, "Carlos Sacalul" ispaseste deja doua condamnari de detentie pe viata pentru implicarea intr-o serie de atacuri cu bomba soldate cu 11 morti in 1982-1983 si pentru uciderea a doi agenti de politie francezi si a unui informator libanez in 1975. "Carlos Sacalul" va fi audiat timp de trei saptamani la Paris in acest nou proces de catre o instanta special formata pentru acest atentat din 1974, cel mai vechi care ii este imputat de justitia franceza si ultimul pentru care este inculpat in Franta. In total, 27 de vctime de la Drugstore s-au constituit in parti civile, alaturi de trei organizatii - Asociatia Franceza a Victimelor Terorismului (AfVT), Asociatia familiilor din atentatul de la DC10 si Federatia Nationala a Victimelor Atentatelor si Accidentelor Colective (FENVAC).

acum 37 luni (13 Mar 2017)

In varsta de 67 de ani, "Carlos Sacalul" ispaseste deja doua condamnari de detentie pe viata pentru implicarea intr-o serie de atacuri cu bomba soldate cu 11 morti in 1982-1983 si pentru uciderea a doi agenti de politie francezi si a unui informator libanez in 1975.

Ilici Ramirez Sanchez a fost cel mai cautat fugar din lume pe vremea Razboiului Rece, cand a orchestrat mai multe atacuri asupra unor tinte occidentale de nivel inalt, intre care si o luare de ostatici soldata cu morti in 1975 la sediul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) din Viena.

El a fost arestat in Sudan in 1994, iar de atunci se afla in detentie in Franta.

"Carlos Sacalul" va fi audiat timp de trei saptamani la Paris in acest nou proces de catre o instanta special formata pentru acest atentat din 1974, cel mai vechi care ii este imputat de justitia franceza si ultimul pentru care este inculpat in Franta.

La 15 septembrie 1974, doua persoane au fost ucise si alte 34 ranite in urma exploziei unei grenade aruncate in incinta fostei Drugstore Publicis, o galerie comerciala din inima Parisului.

Audierile care incep astazi ar putea reprezenta o noua ocazie pentru teroristul venezuelean de a denunta imperialismul si a-si justifica lupta din anii '70-'80.

Nascut la Caracas pe 12 octombrie 1949, "Carlos Sacalul" este un produs pur al ambitiei revolutionare a tatalui sau, un avocat care le-a impus celor trei fii ai sai, Ilici, Lenin si Vladimir (numiti in onoarea liderului Revolutiei Bolsevice Ruse de la 1917) o educatie stricta in spiritul marxismului.

"Nu exista nicio indoiala, papa i-a inculcat lui Ilici necesitatea de a se alatura luptei internationale impotriva imperialismului", a spus Vladimir, cel mai mic dintre frati.

El spune ca a omorat peste 80 de persoane, dar contesta orice implicare in atentatele di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro