Carla Popescu, frumoasa cu origini cubaneze care joaca pentru Romania. Este una dintre cele mai talentate baschetbaliste din tara

Carla Popescu, frumoasa cu origini cubaneze care joaca pentru Romania. Este una dintre cele mai talentate baschetbaliste din tara

Carla era jignita atunci cand era mai mica de catre ceilalti copii de la scoala, dar, cu timpul, lucrurile au intrat in normal: "Cand eram mai mica, ceilalti copii se mai legau de culoarea mea, dar cu trecerea timpului nu am mai avut nicio problema, iar acum imi place foarte mult. S-a mutat la Targoviste pentru a face performanta Carla Antonia Popescu traieste de trei ani si jumatate la Targoviste, un oras de traditie in baschetul feminin, unde joaca pentru echipa de junioare a CSS Targoviste, iar in acest an va debuta chiar la echipa mare. La nici doi ani, la un meci din campionatul national, am avut meci cu echipa din Targoviste si am fost remarcata de domnul Catalin Tanase, care imi este antrenor, atat la lotul national, cat si la club, si dupa cateva discutii cu parintii mei, am decis sa ma mut la Targoviste.

acum 74 luni (1 Oct 2016)

Carla este de culoare, iar asta a atras mereu atentia celor din jurul sau. Bunica sa a fost Lazara Popescu, de nationalitate cubaneza, care a venit in Romania cu o bursa de studii la Petrosani, iar in timpul facultatii l-a intalnit pe Dorin Popescu, care avea sa ii devina sot.

Lazara si-a desfasurat activitatea in minerit, unde a fost deosebit de apreciata si a ocupat functii de conducere. Acesta a fost jucator de baschet in timpul liceului, la echipa de juniori.

Baschetbalista povesteste ca, la inceput, se simtea stinghera pentru ca toata lumea se mira de faptul ca este gorjeanca: "Majoritatea persoanelor ma intreaba de ce nationalitatea sunt, daca am dubla cetatenie si cand le spun povestea mea si ca sunt romanca nu le vine sa creada. Uneori, cand eram mai mica, ma simteam prost, dar acum ma simt bine in pielea mea si sunt mandra de ceea ce sunt.

Carla era jignita atunci cand era mai mica de catre ceilalti copii de la scoala, dar, cu timpul, lucrurile au intrat in normal: "Cand eram mai mica, ceilalti copii se mai legau de culoarea mea, dar cu trecerea timpului nu am mai avut nicio problema, iar acum imi place foarte mult. S-a mutat la Targoviste pentru a face performanta Carla Antonia Popescu traieste de trei ani si jumatate la Targoviste, un oras de traditie in baschetul feminin, unde joaca pentru echipa de junioare a CSS Targoviste, iar in acest an va debuta chiar la echipa mare. Adolescenta a fost nevoita sa plece din Targu Jiu, pentru a face performanta sportiva, pentru ca in Gorj nu exista o echipa de baschet feminin.

"Am inceput sa practic mai multe sporturi, dar am fost atrasa mai mult de baschet. Cum la Targu Jiu nu exista echipa de fete si se investea mai putin in baschetul feminin, am ales sa fac echipa cu baietii, sub indrumarea domnului antrenor Gabriel Bekes, dupa care am fost preluata de catre domnul Laurentiu Raut. Prima data am fost legitimata la CSS Craiova, pentru ca am fost vazuta de antrenorul Liviu Manea de la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro