Care va fi soarta traseistilor: "Pesedistii ii vor privi dupa alegeri ca pe alesi de unica folosinta"

Care va fi soarta traseistilor:

> Oastea de stransura formata din primarii si consilierii locali trecuti la PSD prin daunatoarea OUG 55/2014 este precum armatele de mercenari pe care principii le angajau pentru a se mentine la putere sau pentru a se prezenta cu sorti de izbanda pe campul de lupta. E o oaste "dezbinata", ca orice adunatura, ce strange ad hoc indivizi pe care nu-i uneste niciun ideal comun in afara de castigul de moment (Este putin probabil ca fosti liberali de ani de zile, crescuti in PNL ca oameni politici, au devenit peste noapte pesedisti cu mare dragoste de Ponta. Oaste de stransura fiind, marcenarii locali nu au avut un sef al lor si nici nu au fost lasati pe mana liderilor locali ai PSD, ci au fost preluati spre administrare si determinare de catre o persoana cu misiune speciala si cu drept de semnatura pentru plata sumelor necesare cumpararii.

acum 115 luni (19 Oct 2014)

>

Oastea de stransura formata din primarii si consilierii locali trecuti la PSD prin daunatoarea OUG 55/2014 este precum armatele de mercenari pe care principii le angajau pentru a se mentine la putere sau pentru a se prezenta cu sorti de izbanda pe campul de lupta. Tocmai de aceea, in Principele, Machevelli avertizeaza: "Trupele mercenare si cele de sprijin sunt nefolositoare si primejdioase. Iar daca cineva isi mentine puterea in stat cu ajutorul trupelor mercenare, acela nu va avea niciodata o situatie stabila si sigura, deoarece ele sunt dezbinate, pline de ambitie, indisciplinate, necredincioase. Nu au frica de Dumnezeu si nu-si tin cuvantul fata de oameni... In timp de pace ele te jefuiesc precum te jefuiesc dusmanii in vreme de razboi. Cauza unor asemenea fapte este ca ele nu iubesc altceva si nu au alt motiv anume de a lupta decat o leafa neinsemnata si neindestulatoare pentru a le face sa moara pentru tine.

Corespunde acest portret al trupelor mercenare ostii de traseisti pe care a inregimentat-o PSD prin ademenirea cu fonduri pentru proiectele locale? E o oaste "dezbinata", ca orice adunatura, ce strange ad hoc indivizi pe care nu-i uneste niciun ideal comun in afara de castigul de moment (Este putin probabil ca fosti liberali de ani de zile, crescuti in PNL ca oameni politici, au devenit peste noapte pesedisti cu mare dragoste de Ponta. Ca este o oaste "plina de ambitii" nu e un lucru greu de inteles, fiecare dintre membrii sai fiind manat de planurile proprii de putere si inavutire. Este o oaste "indisciplinata", pentru ca fiecare membru vine cu obiceiurile si pretentiile lui, care intra in coliziune cu cele ale ostii careia i se asociaza si ale celor care au trudit in "oastea PSD" tot timpul. Cum au tradat partidele din care au plecat, vor trada si PSD si pe candidatul acestuia. Cine poate garanta ca multi dintre mercenarii locali nu fac blat, nu joaca pentru partidele lor de origine in care vor reveni cand va fi momentul?

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro