Care va fi menirea principesei Margareta dupa retragerea Regelui Mihai

Socul a fost cu atat mai mare cu cat a venit in anul in care romanii si Familia Regala serbeaza 150 de ani de la intemeierea Dinastiei, adica de la venirea in tara a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, cel care avea sa devina Carol I, primul Rege al Romaniei. Fidelitate de nezdruncinat Membrii Consiliului Regal, care s-au intrunit in Elvetia in zilele de 1 si 2 martie si care s-au intalnit in data de 2 martie cu Majestatea Sa, si-au afirmat deja loialitatea fata de Principesa Mostenitoare Margareta. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ", prevad Normele Fundamentale promulgate de Regele Mihai I.

acum 97 luni (4 Mar 2016)

Alteta Sa Regala este primul copil al Majestatii Sale si al Reginei Ana. Regele Romaniei este una dintre personalitatile romanesti cele mai iubite si, in ciuda varstei sale inaintate, foarte multi dintre monarhistii romani sperau sa vada pe Majestatea Sa intors acasa. Socul a fost cu atat mai mare cu cat a venit in anul in care romanii si Familia Regala serbeaza 150 de ani de la intemeierea Dinastiei, adica de la venirea in tara a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, cel care avea sa devina Carol I, primul Rege al Romaniei.

Anuntul publicat de Casa Regala a Romaniei a readus in prim-plan problema succesiunii la Coroana Romaniei. Chiar daca exista sperante ca Regele va mai castiga un ragaz bun inainte de a se duce la Domnul, Regele Mihai I a clarificat modul in care va fi facuta succesiunea. Prin Normele Fundamentale ale Casei Regale a Romaniei, prin care a abrogate legea salica, cea care cerea ca Regele sa fie succedat doar de mostenitori barbati, prin desemnarea Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei drept Mostenitoarea Tronului si prin faptul ca i-a acordat ASR Principesei Mostenitoare Margareta titlul de Custode al Romaniei, Regele Mihai I a aratat clar cine ii va urma. De asemenea, prin faptul ca a reiterat in mesajul din 1 martie adresat romanilor, in care anunta diagnosticul sever cu care se confrunta, faptul ca va fi reprezentat in continuare de Principesa Mostenitoarea Margareta, Majestatea Sa a aratat ca nu exista nici o indoiala cu privire la succesoarea sa. "Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice.

Fidelitate de nezdruncinat

Membrii Consiliului Regal, care s-au intrunit in Elvetia in zilele de 1 si 2 martie si care s-au intalnit in data de 2 martie cu Majestatea Sa, si-au afirmat deja loialitatea fata de Principesa Mostenitoare Margareta. "Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Re... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro