Care sunt simptomele unei boli cu transmitere sexuala. "Barbatul este transmitator, dar este asimptomatic"

Care sunt simptomele unei boli cu transmitere sexuala.

Netratate, bolile cu transmitere sexuala pot avea consecinte dintre cele mai serioase, infertilitatea, de exemplu, fiind doar una dintre acestea si nu cea mai grava. Internetul este o sursa de informare la indemana tuturor, dar nu trebuie sa tina loc de medic", spune Doina Deaconu, medic primar in cadrul cabinetului de planificare familiala din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Slatina, amintind cateva dintre simptomele comune multor boli cu transmitere sexuala care trebuie sa ne trimita de urgenta la specialist.

acum 85 luni (9 Feb 2017)

Netratate, bolile cu transmitere sexuala pot avea consecinte dintre cele mai serioase, infertilitatea, de exemplu, fiind doar una dintre acestea si nu cea mai grava. Si astazi, desi o cantitate foarte mare de informatii de natura sa ne ridice semne de intrebare ne este la indemana, inca se ajunge tarziu la medic.

Medicii, de altfel, incurajeaza pacientii sa se informeze, dar precizeaza ca specialistul este cel care trebuie sa puna diagnosticul corect si sa hotarasca tratamentul. "Cel mai bine ar fi sa fie citite aceste informatii la indemana, si dupa ce citeste, sa se prezinte la o persoana avizata. Te calauzesti si asa, daca ai si puterea de a face diferenta, daca stii pana unde sa mergi. Internetul este o sursa de informare la indemana tuturor, dar nu trebuie sa tina loc de medic", spune Doina Deaconu, medic primar in cadrul cabinetului de planificare familiala din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Slatina, amintind cateva dintre simptomele comune multor boli cu transmitere sexuala care trebuie sa ne trimita de urgenta la specialist.

Semne care ne pun in garda

- secretiile - "daca sunt colorate, urat mirositoare, deranjante, in sensul ca dau usturimi, mancarimi, daca exista leziuni la nivelul vaginului sau la nivelul mucoasei labiale, se impune vizita la medic", spune specialistul;

Majoritatea bolilor cu transmitere sexuala dau simptome in special femeilor, desi exista afectiuni care se manifesta si la barbati.

"La sifilis, de exemplu, poate sa aiba si barbatul leziuni la nivelul penisului, scurgeri uretrale, prurit, usturimi la urinat. Si incepi sa-i explici ce se intampla daca nu tratezi cuplul", expune medicul din situatiile cu care se confrunta la cabinet.

Afectiuni diverse, o singura metoda de a le evita

Multe dintre semnele expuse mai sus sunt comune unor infectii ca: trichomonas, candida, gardne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro