Care sunt produsele pe care este bine sa le cumparam din piete

Care sunt produsele pe care este bine sa le cumparam din piete

Dintre produsele sau ingredientele locale pe care nu le gasim inca, sau rar se gasesc in supermarketuri sau chiar in magazine cu specific regional sau bio Claudia Romana Rista aminteste : Nucile in coaja Tarhonul in otet Boiaua facuta in casa, sunt recunoscute zonele din vestul tarii- vorbim de boia de Nadlac, boia de Tipari, boia sarbeasca Uleiul de dovleac, poate unul dintre cel mai cunoscut este 'oloiul de dovleac de la Faget'.

acum 23 luni (20 Jan 2018)

Aceasta spune ca sa faci cumparaturile in piata de fructe si legume este poate cel mai la indemana mod prin care poti sa faci cunostinta cu gusturile locale.

"Conceptul de este in curs de dezvoltare si la noi si devine preferatul generatiei care inca a mai prins targurile locale, saptamanale organizate cu fast si cu regularitate in pietele dintr-un anumit sat sau comuna. De regula, zilele de joi, vineri si sambata erau cele mai populare pentru mers la piata. De aceea, ii indemn pe toti cei atenti cu alimentatia lor sau adepti ai regimului alimentar 'eat local' sa isi satisfaca aceste placeri culinare si sa mearga mai des in piete, sa descopere farmecul local, sau sa se bucure cat inca mai poate de acele produse pe cale de disparitie", a declarat Claudia Romana Rista.

Dintre produsele sau ingredientele locale pe care nu le gasim inca, sau rar se gasesc in supermarketuri sau chiar in magazine cu specific regional sau bio Claudia Romana Rista aminteste :

Nucile in coaja

Tarhonul in otet

Boiaua facuta in casa, sunt recunoscute zonele din vestul tarii- vorbim de boia de Nadlac, boia de Tipari, boia sarbeasca

Uleiul de dovleac, poate unul dintre cel mai cunoscut este 'oloiul de dovleac de la Faget'.

Hreanul ras, in borcan cu otet cu variata hrean cu sfecla ras si tinut in otet

La o scara nationala, vorbim de diverse soiuri de fructe si legume populare, unele soiuri romanesti sau identificate ca zone geografic: mere de Domnesti, mere de Voinesti, etc

In pietele din Bucuresti si in anumite piete din tara, dar mai rar, sunt de cativa ani tarabe cu produse noi: precum: rucola, sparanghel alb sau verde, mangold- sfecla elvetiana, diverse salate cu frunze mai speciale- salata-stejar.

Dintre produsele de mandrie a unui loc, cu siguranta s-a auzit la scara nationa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro