Care sunt prioritatile noului ministru al Transporturilor

Iulian Matache a depus, vineri dimineață, jurămantul pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Transporturilor, prilej cu care a subliniat că printre prioritățile mandatului său se numără și implementarea Master Planului pe Transport, reducerea arieratelor și creșterea absorbției fondurilor europene. "Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie, proiectare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmand că pană sfarşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus impărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componentă de studii geotehnice", a declarat noul ministru.

acum 68 luni (17 Jul 2015)

Iulian Matache a depus, vineri dimineață, jurămantul pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Transporturilor, prilej cu care a subliniat că printre prioritățile mandatului său se numără și implementarea Master Planului pe Transport, reducerea arieratelor și creșterea absorbției fondurilor europene. Nu știu cat de lung sau cat de scurt va fi mandatul meu. Ponta a lipsit de la ceremonie

De asemenea, Iulian Matache a arătat că pană la sfarșitul lunii se va scoate la licitație și studiul de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Brașov.

"Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie, proiectare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmand că pană sfarşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus impărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, inclusiv componentă de studii geotehnice", a declarat noul ministru.

Citește și: Cine este Iulian Matache, noul ministru al Transporturilor

Noul ministru al Transporturilor a fost secretar de stat in ministerul pe care acum il conduce. Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat in presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, in mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunand că nu ar fi ajuns in această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi increderea sa.

Ministrul Transporturilor este inginer, luandu-şi diploma de licenţă la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri la Universitatea de Construcţii din Bucureşti in 1996.

Matache, omul de rezervă al lui Ponta

Iulian Matache a fost cea de a doua alegere a primului ministru Victor Ponta pentru Transporturi, după ce Klaus Iohannis l-a respins pe Mihai Fifor, deoarece, a aprecia președint... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro