Care sunt mizele negocierilor PLR-PC

Tariceanu s-a aratat mai rezervat in declaratii, afirmand ca sunt discutii cu PC, dar inca nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existand si la PC "dorinta de a analiza aceasta formula". In urma acestor tensiuni, este posibil ca o parte dintre parlamentarii PC nemultumiti sa demisioneze din partid si sa sprijine motiunea de cenzura initiata de PNL.

acum 96 luni (11 Mar 2015)

PC si PLR au purtat, in aceste zile, discutii preliminare pentru realizarea unei fuziuni. Tatonarile au avut loc in conditiile in care cele doua formatiuni au un grup parlamentar comun, iar PLR, condus de Calin Popescu Tariceanu, nu a reusit sa se inscrie la tribunal. PC si PLR au impreuna 45 de parlamentari, dar o parte dintre acestia ameninta ca vor demisiona daca se realizeaza fuziunea. In caz ca pierderile vor fi minime, noul partid va juca un rol important pe scena politica, fiind al patrulea ca numar de parlamentari.

Citeste si: Ce spune Calin Popescu Tariceanu despre fuziunea cu PC

Potrivit liderului PC, Daniel Constantin, discutia decisiva va avea loc peste doua saptamani. Noua formula de conducere ar urma sa fie asigurata de catre doi co-presedinti: Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si: Daniel Constantin: Sunt intr-o situatie ireconciliabila cu Dan Voiculescu

Prin fuziune, PC ar urma sa isi schimbe denumirea si sigla, iar in teritoriu sa se uneasca cu filialele PLR. Tariceanu s-a aratat mai rezervat in declaratii, afirmand ca sunt discutii cu PC, dar inca nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existand si la PC "dorinta de a analiza aceasta formula". La reuniunea de ieri a conservatorilor, senatorii Dumitru Pelican si Cristiana Anghel s-au opus acestui proiect, amenintand cu demisia din PC, daca se va ajunge la fuziune cu partidul lui Tariceanu. De la sedinta au absentat o serie de oponenti ai proiectului, precum primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fostul ministru Maria Grapini sau Ilie Nastase. In urma acestor tensiuni, este posibil ca o parte dintre parlamentarii PC nemultumiti sa demisioneze din partid si sa sprijine motiunea de cenzura initiata de PNL. De asemenea, si in PLR exista parlamentari care ar putea parasi partidul pentru a reveni in PNL, reclamand dezacorduri in legatura cu fuziunea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro