Care sunt hibele din ultima declaratie de avere a lui Victor Ponta

Care sunt hibele din ultima declaratie de avere a lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta si-a actualizat declaratia de avere pe 15 iunie 2015, la doar zece zile de la punerea sa sub urmarire penala de catre DNA. Citeste si: Victor Ponta, modificari substantiale in declaratia de avere la doar cateva zile de la chemarea sa la DNA Premierul Victor Ponta si-a trecut, in premiera, vila de la Cornu pe care o detine impreuna cu sotia sa, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, si a donat casa de vacanta din Baia de Fier, judetul Gorj.

acum 67 luni (21 Jun 2015)

Premierul Victor Ponta si-a actualizat declaratia de avere pe 15 iunie 2015, la doar zece zile de la punerea sa sub urmarire penala de catre DNA. Daca Victor Ponta ar fi respectat legislatia si ar fi trecut inca din declaratia de avere din 2014 bunurile sotiei, numarul caselor sale s-ar fi ridicat la sapte: patru apartamente in Bucuresti (dintre care doua erau sedii ale cabinetelor de avocatura, care, ulterior, dupa ce au fost lichidate, au ramas in proprietatea lui Ponta), doua case de vacanta la Cornu si o casa de locuit in Gorj.

In declaratia de avere, Ponta a mai trecut, tot in premiera, terenurile din Prahova si Dambovita, ale caror singur titular este tot Daciana Sarbu, imprumuturile pe care le-a acordat aceasta catre propria firma, "D&C Sweets", in valoare de aproape 150.000 de lei, dar si creditul obtinut de la BCR, in cuantum de 34.500 de euro. Cu toate ca premierul Victor Ponta a respectat, pentru prima data, legislatia in vigoare, mai exact "Ghidul de completare a declaratiilor de avere", care prevede obligativitatea celor doi soti sa declarae imobilele si terenurile celuilalt, declaratia de avere ale lui Victor Ponta contine, in continuare, cateva neconcordante.

Un teren a disparut in 2015

Fata de declaratia de avere din 2014 a premierului, in care apare o casa de locuit si un teren in judetul Gorj, in documentul actualizat in 2015, cele doua imobile au disparut, fara a se preciza daca au fost vandute. Astfel, e posbil ca Ponta sa-si fi donat casa de locuit din Gorj, dar pe care a trecut-o drept casa de vacanta, o diferenta pe care ar fi trebuit insa sa o mentioneze in declaratia de avere. Ponta a mai semnat un antecontract de vanzare-cumpararea unui alt apartament detinut in Bucuresti, cu promisiune de cumparare, avansul primit fiind de 200.000 euro.

Un alt semn de intrebare este si imprumutul luat de Daciana Sarbu de la BCR, care apare scadent la 2015 in declaratia de avere a eurodeputat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro