Care sunt fricile care ii paralizeaza pe Victor Ponta si Klaus Iohannis in saptamana decisiva

> Pe cat de usor atinge 40% in primul tur, pe atat de greu ii este oricarui candidat al PSD sa treaca de 50% in cel de-al doilea. Echipele de campanie trebuie sa faca un pas in spate si sa-i lase pe Ponta si Iohannis sa se lupte cu demonii proprii pentru ca, in acest moment, confruntarea se castiga doar pe mana lor.

acum 109 luni (9 Nov 2014)

>

Pe cat de usor atinge 40% in primul tur, pe atat de greu ii este oricarui candidat al PSD sa treaca de 50% in cel de-al doilea. Adrian Nastase si Mircea Geoana sunt umbrele care-l urmaresc pe Victor Ponta in toate deplasarile si eventualele dezbateri din aceste ultime zile de campanie.

Aceasta frica de pragul care pare de netrecut in turul al II-lea se vede in greselile neprovocate pe care le-a facut deja.

A doua, aliantele - probabil considerate absolut necesare de staff-ul sau de campanie - cu "nefrecventabilii" primului tur. De frica, pentru ca altfel nu se explica asumarea faptului ca minoritatea maghiara te va respinge in masa dupa o asemenea miscare. Prima, cea mai vizibila si pe care adversarii apasa cu voluptate, este cea de dezbatere. Este, cel mai probabil, un sentiment indus de staff-ul sau de campanie care, dupa cum observa Catalin Tolontan, "isi proiecteaza propria teama asupra candidatului".

S-a intrat in finala fara dezbatere, mizandu-se pe faptul ca nici unul dintre candidati n-a vrut acest lucru iar "vina" se va imparti, dar in acest moment "challengerul" trebuie sa accepte invitatia detinatorului centurii si sa joace acest meci oriunde va cere acesta. Victor Ponta a facut primul pas - sigur ca in spatii unde crede ca se va simti in control dar asta conteaza mai putin acum - si Klaus Iohannis nu prea are alta sansa decat sa accepte.

In aceasta saptamana se decide presedintele iar cei doi finalisti par, in acest moment, paralizati de frica. Echipele de campanie trebuie sa faca un pas in spate si sa-i lase pe Ponta si Iohannis sa se lupte cu demonii proprii pentru ca, in acest moment, confruntarea se castiga doar pe mana lor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro