Care sunt detaliile din raportul Strategiei de Securitate SUA pentru rezolvarea crizei ucrainene

Care sunt detaliile din raportul Strategiei de Securitate SUA pentru rezolvarea crizei ucrainene

> Un procedeu vechi de 200 de ani Parerea celor care compun Comitetul Intrunit al Sefilor de State Majore (presedintele comitetului, vicepresedintele, seful statului major al trupelor de uscat, seful operatiilor navale, seful statului major al aviatiei, comandantul infanteriei marine si comandantul Garzii Nationale) este extrem de importanta pentru Administratia de la Washington. Cei patru lideri militari de la Pentagon, mentionati mai sus, se intalnesc in asa-numita camera de lucru the tank (noi, romanii, ii spunem, in jargon militar, camera neagra, acolo unde se elaboreaza cele mai importante documente militare), unde discutiile au ca tema folosirea fortelor armate ca instrument de putere, scenariile care urmeaza a fi propuse, modul de utilizare a militarilor dislocati in diferite zone ale globului si propunerile pentru Administratia de la Washington in vederea rezolvarii unor situatii de criza cu implicatii asupra securitatii nationale a SUA. Un Raport al unui grup de institutii americane, format din Consiliul Atlantic, Institutul Brooking, Centrul American pentru o Noua Securitate si Consiliul din Chicago pentru Afaceri Globale reflecta discutiile unui grup important de fosti oficiali americani cu oficiali civili si militari ucraineni la Kiev si la Centrul de operatiuni anti-teroriste de la Kramatorsk, dar si cu oficiali civili si militari de la sediul NATO din Bruxelles.

acum 111 luni (8 Apr 2015)

> Un procedeu vechi de 200 de ani

Parerea celor care compun Comitetul Intrunit al Sefilor de State Majore (presedintele comitetului, vicepresedintele, seful statului major al trupelor de uscat, seful operatiilor navale, seful statului major al aviatiei, comandantul infanteriei marine si comandantul Garzii Nationale) este extrem de importanta pentru Administratia de la Washington. Aceasta declaratie ofera masura a ceea ce inseamna mediul strategic actual pentru comandantii militari americani si cum se iau deciziile in cadrul cercului de lideri militari de la Pentagon.

Important pentru noi este sa stim cum au fost selectate aceste probleme, pe baza caror obiective prioritare, care evenimente au fost evitate si de ce, cum au fost cele alese conectate cu obiectivele de securitate nationala si militara si cum au fost ele folosite pentru a informa administratia si comandantii militari. De asemenea, este important sa stim ca numarul de persoane angrenat in acesta misiune depaseste 2.500 de pozitii autorizate prin schema de personal dintre care 1.400 sunt functii militare si 1.100 sunt functii pentru civili. Cei patru lideri militari de la Pentagon, mentionati mai sus, se intalnesc in asa-numita camera de lucru the tank (noi, romanii, ii spunem, in jargon militar, camera neagra, acolo unde se elaboreaza cele mai importante documente militare), unde discutiile au ca tema folosirea fortelor armate ca instrument de putere, scenariile care urmeaza a fi propuse, modul de utilizare a militarilor dislocati in diferite zone ale globului si propunerile pentru Administratia de la Washington in vederea rezolvarii unor situatii de criza cu implicatii asupra securitatii nationale a SUA. Procesul decizional de astazi, in care se prezinta presedintelui SUA solutiile militarilor este acelasi de peste 200 de ani. Dempsey, este cel care ii sfatuieste pe presedintele Barack Obama, secretarul apararii, Ash Carter, si pe ceilalti membri ai Consiliului de Securitate National... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro