Care sunt cele mai scumpe zone pentru chiriile de birouri in Bucuresti

Care sunt cele mai scumpe zone pentru chiriile de birouri in Bucuresti

"Daca in 2009, cand criza se manifesta din plin, principalul argument intr-o relocare era chiria cat mai scazuta, ideal de 10 euro/mp/luna, incepand cu anul trecut remarcam ca argumentele devin mai complexe, angajatorii avand ca preocupare centrala satisfactia angajatilor la locul de munca.

acum 110 luni (13 Oct 2014)

"Daca in 2009, cand criza se manifesta din plin, principalul argument intr-o relocare era chiria cat mai scazuta, ideal de 10 euro/mp/luna, incepand cu anul trecut remarcam ca argumentele devin mai complexe, angajatorii avand ca preocupare centrala satisfactia angajatilor la locul de munca. Criza a adus dupa sine si aplatizarea chiriilor, diferenta dintre Victoriei, Centru Vest versus Floreasca, sau intre Dimitrie Pompeiu si Vest nu mai era asa de mare", se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobiliara JLL.

Astfel, in 2008 contractele de inchiriere erau semnate cu 22-25 euro/mp in Victoriei, 18 euro in Floreasca si 16 euro in Grozavesti. In 2012, in Piata Victoriei chiria s-a redus la 16-18 euro/mp, in Floreasca la 14-16 euro/mp, Grozavesti (centru-vest) la 14-15 euro/mp, Dimitrie Pompeiu la 12-14 euro/mp. In perioade de criza, presiunea asupra costurilor este atat de mare, incat acest trend este considerat unul firesc.

"80% din cererea de birouri din Bucuresti provine din 3 zone: centru, vest si Floreasca, zone in care se concentreaza jumatate din totalul activitatii de inchiriere si unde se vor livra proiecte in viitor", conchide sursa citata.

Floreasca a atras peste 50% din cererea de birouri din acest an, aceasta fiind urmata de Piata Victoriei cu 10,53% si zona Centru-Vest cu 7,63%. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro