Care sunt cele mai bune alimente pentru creier. Ce sa mancam ca sa avem o minte brici - sfaturile medicilor

Care sunt cele mai bune alimente pentru creier. Ce sa mancam ca sa avem o minte brici - sfaturile medicilor

Creierul are nevoie de anumite substante, dar si de vitamine pentru a functiona la capacitate maxima. "Carnea de vita, ficatul, dar si toate legumele verzi care contin fier sunt beneficie pentru creier si ajuta la imbunatatirea capacitatii de concetrare. Toate alimentele procesate, de la mezeluri, semipreparate si pana la mancare de tip fast-food, contin o serie de E-uri care afecteaza creierul daca sunt consumare in exces.

acum 85 luni (20 Feb 2016)

Creierul are nevoie de anumite substante, dar si de vitamine pentru a functiona la capacitate maxima. "Sfecla rosie contine nitrati naturali care ajuta la circulatia sanguina din creier si astfel ne ajuta sa fim mai concentrati.

Fierul si vitamina B, esentiale pentru creier

Fierul si vitamina B au un rol important in functionarea creierului. Studiile au aratat ca persoanele care au deficiente de fier (anemie) gandesc mai greu decat cele care nu au aceasta problema. "Carnea de vita, ficatul, dar si toate legumele verzi care contin fier sunt beneficie pentru creier si ajuta la imbunatatirea capacitatii de concetrare. De asemenea alimente care contin vitamina B (acid folic) si magneziu sunt esentiale pentru creier. Vitamina B12 este si ea sentiala pentru creier.

Morcovii si strugurii mentin creierul tanar

Cu totii stim ca morcovii sunt recomandati pentru vedere, dar ei contin o substanta care ne mentine creierul tanar. De asemenea, creierul are nevoie de glucoza pentru a functiona normal. Este insa vorba doar de glucoza pe care o obtinem din fructe, nu si de zaharul procesat sau dulciuri, deoarece o cantitate mare din acestea poate dauna creierului", explica medicul.

Pestele, hrana pentru creier

Pestele este bogat in Omega 3 si 6 care sunt grasimi foarte bune pentru creier. "Pestele este vital daca aveti sa aveti memorie buna, lucididate si capacitate rapida de a raspunde tuturor problemelor. Este bogat in acizi grasi care ajuta la dezvoltarea si functionarea creierului. Sardinele si pestele gras in general sunt o hrana preferata de creierul nostru", mai spune medicul.

Alimente daunatoare pentru creier

Asa cum exista alimente care ne ajuta sa avem o minte brici, exista si substante care ne incetinesc creierul. Tutunul are si el chimicale care pot duce in timp nu doar la afectarea plamanil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro