Care sunt cele 23 de reguli de prezentare la camera de garda. Medic: "Unitatea de primiri urgente la noi inseamna piata"

Care sunt cele 23 de reguli de prezentare la camera de garda. Medic:

"Momentan, UPU la noi inseamna piata si medicul este sufocat de cazuri care nu au ce cauta acolo, de energii negative, de injuraturi. - daca e urgenta maxima, e ok sa fii nespalat, nu ma deranjeaza deloc, nu voi avea timp oricum sa realizez ca mirosi urat, dar cum 80% din prezentari nu sunt urgente, spala-te, te rog frumos! - nu vii si-mi spui "haideti mai repede ca trebuie sa-mi iau copilul de la scoala" cand ai simptome banale de raceala de patru zile si te-ai gandit sa te vada repede un expert in garda.

acum 78 luni (10 Jun 2017)

"Momentan, UPU la noi inseamna piata si medicul este sufocat de cazuri care nu au ce cauta acolo, de energii negative, de injuraturi. Potrivit acestuia, regulile sunt urmatoarele: - daca nu ai o urgenta reala, trebuie sa mergi la medicul de familie sau la ambulator; - daca e urgenta maxima, e ok sa fii nespalat, nu ma deranjeaza deloc, nu voi avea timp oricum sa realizez ca mirosi urat, dar cum 80% din prezentari nu sunt urgente, spala-te, te rog frumos! - ai o durere de genunchi de cinci luni, ai venit in garda, cred ca poti astepta putin pana ma ocup de urgentele reale. Daca dupa prima analiza a mea ti-am zis sa astepti, astepti cuminte si respectuos, nu bagi capul la fiecare trei minute sa spui "da' pe mine chiar nu ma vede nimeni?" - nu ma intereseaza biletul tau de trimitere de la medicul de familie. Un BT este pentru ambulator sau internare prin cronici, daca ai avut timp sa il procuri e clar, nu esti urgenta. Un BT la garda inseamna trisare si niciun medic urgentist nu va face internari in modul acesta; - nu vii la camera de garda spunand "nu ma supara nimic, vreau si eu sa ma investighez". Vrei sa stau trei ore cu tine sa iti fac si turul spitalului? Vrei sa las un edem pulmonar acut si sa te vad pe tine ca ai nu stiu ce cunostinta? - nu vii si-mi spui "haideti mai repede ca trebuie sa-mi iau copilul de la scoala" cand ai simptome banale de raceala de patru zile si te-ai gandit sa te vada repede un expert in garda. - nu vii si ma fortezi sa te internez. - nu vii cu ambulanta si cobori din ea spunandu-i soferului "hai mersi ca m-ai adus". - daca ai venit cu ambulanta nu inseamna automat ca esti urgenta si ai intaietate; daca medicul considera ca nu e ceva grav, tot pe hol ajungi si urmeaza sa fii vazut dupa criterii clare; - camera de garda nu e zona de advertising. - nu-mi spui "eu nu vreau sa fac nicio injectie si nu iau nici pastile". - daca esti racit de cinci zile si vii speriat la garda, spunandu-mi ca ai si luat antibiotic de capul tau fara niciun moti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro