Care sunt cei patru pasi de urmat imediat in cazul unui accident rutier cu victime

Care sunt cei patru pasi de urmat imediat in cazul unui accident rutier cu victime

Romania si Bulgaria sunt tarile cu cel mai mare numar de decese rutiere, aproape dublu fata de media inregistrata la nivelul Uniunii Europene (UE), conform statisticilor pentru 2015 publicate de Comisia Europeana (CE). Anul trecut, Romania a raportat o rata de 95 de de persoane decedate in accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, mult mai mare fata de media de 51,5 decese inregistrata la nivelul UE. Luarea masurilor de siguranta In ceea ce priveste primul pas, luarea masurilor de siguranta este necesar sa: - Evaluati situatia si verificati daca exista pericole potentiale (de exemplu trafic, incendiu, electricitate etc.) - Nu va apropiati de locul accidentului decat atunci cand sunteti sigur ca viata nu va este pusa in pericol.

acum 96 luni (21 Sep 2016)

Romania si Bulgaria sunt tarile cu cel mai mare numar de decese rutiere, aproape dublu fata de media inregistrata la nivelul Uniunii Europene (UE), conform statisticilor pentru 2015 publicate de Comisia Europeana (CE). Anul trecut, Romania a raportat o rata de 95 de de persoane decedate in accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, mult mai mare fata de media de 51,5 decese inregistrata la nivelul UE. Patru pasi pentru viata Situatiile in care este necesar primul ajutor pot fi foarte diferite, dar cel care acorda primul ajutor va trebui sa urmeze patru pasi, indiferent de situatie, se arata pe siteul institutiei.

Cei patru pasi importanti sunt: 1 Luarea masurilor de siguranta. Luarea masurilor de siguranta In ceea ce priveste primul pas, luarea masurilor de siguranta este necesar sa: - Evaluati situatia si verificati daca exista pericole potentiale (de exemplu trafic, incendiu, electricitate etc.) - Nu va apropiati de locul accidentului decat atunci cand sunteti sigur ca viata nu va este pusa in pericol. - Incercati sa inlaturati pericolele la care sunt expuse victima si cei din jur. - Daca nu sunteti in siguranta, contactati serviciile de urgenta. Cel care ofera primul ajutor in caz de accident trebuie sa tina cont de urmatoarele indicatii: Respectati intotdeauna Codul Rutier. Reduceti treptat viteza si sa nu franati brusc pe masura ce va apropiati de locul accidentului rutier. Opriti masina intr-un loc sigur, pe banda de refugiu, pe marginea drumului sau in afara lui. Folositi semne de avertizare (precum triunghiul reflectorizant), pentru avertizarea celor care se apropie de locul accidentului. Fiti atent la cablurile electrice de pe jos si asigurati-va ca nimeni nu se apropie de aceste cabluri si ca nu sunt atinse. Incercati sa preveniti un posibil incendiu, oprind contactul electric din vehiculele implicate in accident si nelasand pe nimeni sa fumeze in imediata apropiere. Incercati sa imobilizati vehiculele accidentate, tragand franele de mana. Sc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro