Care sunt cauzele sangerarilor aparute in timpul sarcinii si cat de periculoase sunt

Care sunt cauzele sangerarilor aparute in timpul sarcinii si cat de periculoase sunt

Cel mai indicat lucru in cazul in care te confrunti cu o sangerare este sa te adresezi medicului ginecolog care urmareste sarcina si care iti poate oferi cel mai bun raspuns. "Sunt mai expuse femeile care au o sarcina peste 35 de ani, sunt hipertensive si au mai avut desprinderi de placenta la sarcinile anterioare.

acum 46 luni (20 Jul 2015)

Cel mai indicat lucru in cazul in care te confrunti cu o sangerare este sa te adresezi medicului ginecolog care urmareste sarcina si care iti poate oferi cel mai bun raspuns.

Majoritatea sangerarilor aparute la gravide au loc in primul trimestru de sarcina, spune dr.

Nidatia - se mai numeste si sangerare de implantare, este normala si apare atunci cand se implanteaza ovulul in endometru.

"Nu toate femeile o experimenteaza, nu este abundenta si nici nu are culoarea rosu aprins", spune dr.

Sangerarea poate dura de la cateva ore la cateva zile si nu sunt motive de ingrijorare.

Avortul spontan - unul dintre simptomele avortului este sangerarea vaginala, care nu este abundenta la inceput si poate avea culoare maroniu inchis.

"Desigur, nu toate sangerarile din primul trimestru de sarcina inseamna implicit avort spontan, dar este nevoie de investigatii suplimentare la medicul specialist.", completeaza medicul.

Fibromul uterin- pozitionarea acestuia este foarte importanta, pentru ca de asta depinde si dezvoltarea ulterioara a sarcinii. Sunt femei care au fibrom uterin si nu le afecteaza in nici un fel sarcina, nici nu sangereaza, insa in alte sarcini se produc sangerari si pozitionarea lui poate duce pana la pierderea sarcinii, avertizeaza medicul.

Sarcina nu are nici un fel de sanse sa se dezvolte, iar unul din primele simptome prin care ne dam seama ca este ceva in neregula il reprezinta sangerarile, afirma dr.

Infectii ale colului uterin sau infectii urinare - pot duce la sangerari in sarcina, mai cu seama in primul trimestru al acesteia. Aceste tipuri de infectii sunt tratabile si, daca sunt depistate la timp, nu pun sarcina in pericol.

Desprinderile de placenta - provoaca sangerari si pot duce la pierderea sarcinii.

"Sunt mai expuse femeile care au o sarcina peste 35 de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro