Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare si cum le putem trata. Sfaturile medicilor

Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare si cum le putem trata. Sfaturile medicilor

Ea este provocata de o multitudine de factori care tin atat de igiena precara a cavitatii bucale, cat si de anumite disfunctionalitati ale organismului. Specialistii sunt de parere ca mirosul urat al cavitatii bucale ar putea fi un semnal de alarma pe care organismul il trage atunci cand suferim de gastrita, ulcer sau de colecistita.

acum 62 luni (12 May 2015)

Respiratia urat mirositoare este in sine o afectiune, denumita de medici halitoza. Ea este provocata de o multitudine de factori care tin atat de igiena precara a cavitatii bucale, cat si de anumite disfunctionalitati ale organismului. De asemenea, consumul excesiv de alcool, cafea sau tutun, fara o igiena corespunzatoare, poate avea ca urmare declansarea halitozei. Mare atentie la boli

Principalele disfunctionalitati ale organismului care pot determina aparitia respiratiei urat mirositoare tin de sfera ORL, in principal de cea a cavitatii bucale. De asemenea, tartrul acumulat in exces si neindepartat produce mirosuri urate ale respiratiei si gurii", adauga medicul Mirela Nitu. Specialistii sunt de parere ca mirosul urat al cavitatii bucale ar putea fi un semnal de alarma pe care organismul il trage atunci cand suferim de gastrita, ulcer sau de colecistita.

"In bolile digestive, halitoza este generata de faptul ca alimentele nu sunt digerate in mod corespunzator, totul ca urmare a aparitiei anumitor afectiuni precum gastrita sau ulcerul. In multe cazuri persoanele cu halitoza descopera faptul ca au, de fapt, probleme cu stomacul, deci aceasta manifestare a organismului poate fi considerata o simptomatologie in ceea ce priveste depistarea unei boli digestive", apreciaza medicul specialist Mirela Nitu.

Chiar daca este destul de neplacuta, efectele respiratiei urat mirositoare pot fi combatute. Totul cu ajutorul periutei de dinti, al atei dentare si al apei de gura. "Mai intai, ne spalam pe dinti, apoi folosim ata dentara pentru a indeparta resturile alimentare, iar la final, clatim cu apa de gura", conchide medicul Mirela Nitu. Parerile localnicilor sunt impartite: "Am auzit voci", "La noi in sat nu exista asa ceva"

Amintirile romanilor din Cadrilater, la 75 de ani de la cedarea regiunii: "Toti strigau in gura mare pe strazi: " ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro