Care sunt cauzele mai putin cunoscute ale oboselii cronice

Care sunt cauzele mai putin cunoscute ale oboselii cronice

SFAT: efectueaza anual o hemoleucograma, pentru a verifica nivelul hemoglobinei, si ai grija sa iti asiguri necesarul zilnic de fier printr-o dieta bogata in proteine de calitate (carne de pui, curcan, peste), legume verzi, leguminoase, fructe bogate in vitamina C (ajuta la absorbtia fierului). Daca aceasta se asociaza cu slabiciune musculara, crestere in greutate cauzata de retentia de apa, constipatie, menstruatie abundenta, atunci este foarte posibil sa suferi de hipotiroidie.

acum 52 luni (19 Aug 2015)

Placa bacteriana

Poate ai nevoie de un detartraj. Desi pare surprinzator, placa bacteriana oboseste organismul, care este nevoit sa lupte impotriva bacteriilor din cavitatea bucala pentru a le bloca trecerea la nivelul plamanilor sau in sange. De altfel, sportivii trebuie sa-si faca periodic detartraje, astfel incat performantele fizice sa nu le fie afectate. Detartrajul si igienizarea atenta a gurii inseamna inlaturarea a miliarde de bacterii din organism. Anemia

Oboseala cauzata de anemie este rezultatul lipsei de globule rosii, responsabile cu transportul oxigenului de la plamani catre tesuturi si celule. Daca te confrunti cu senzatie de slabiciune, respiratie sacadata, palpitatii, este foarte posibil sa ai o carenta de fier. Sunt predispuse la anemie femeile, mai ales daca sufera de fibrom uterin, endometrioza. Lipsa de fier poate aparea si in cursul sarcinii, in special in ultimul trimestru, motiv pentru care majoritatea gravidelor primesc suplimente cu fier. Persoanele care practica alergarea sunt de asemenea expuse riscului de anemie, intrucat impactul repetat al picioarelor cu solul provoaca microorganisme care distrug globulele rosii.

SFAT: efectueaza anual o hemoleucograma, pentru a verifica nivelul hemoglobinei, si ai grija sa iti asiguri necesarul zilnic de fier printr-o dieta bogata in proteine de calitate (carne de pui, curcan, peste), legume verzi, leguminoase, fructe bogate in vitamina C (ajuta la absorbtia fierului).

Disfunctii tiroidiene

Atunci cand glanda tiroida nu functioneaza corect, nu este de mirare sa te simti tot timpul obosit(a). Daca aceasta se asociaza cu slabiciune musculara, crestere in greutate cauzata de retentia de apa, constipatie, menstruatie abundenta, atunci este foarte posibil sa suferi de hipotiroidie.

SFAT: consulta un medic endocrinolog pentru a face un set de analize specifice. Trebuie retinut ca oboseala cronica es... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro