Care sunt adversarii pe care PNL vrea sa-i invinga prin candidatura lui Marian Munteanu

Care sunt adversarii pe care PNL vrea sa-i invinga prin candidatura lui Marian Munteanu

> Prin candidatura lui Cristian Busoi, PNL a incercat sa raspunda in parte cererii electoratului de a nu mai vedea politicieni si a aruncat in lupta o persoana cu notorietate minima si cu potential de a crea un profil digerabil pentru mai multe segmente de electorat. Varianta Ludovic Orban pacatuia in privinta caracteristicii de "om nou", dar in comparatie cu Cristian Busoi avea doua avantaje: calitatile personale ii dadeau posibilitatea de a fi pe agenda, de a fi in centrul atentiei, iar profilul politic era cel care putea mobiliza cel mai bine, simultan, bazinele electorale ale fostelor partide acum parte din PNL, vechiul PNL si PDL.

acum 89 luni (14 Apr 2016)

>

Prin candidatura lui Cristian Busoi, PNL a incercat sa raspunda in parte cererii electoratului de a nu mai vedea politicieni si a aruncat in lupta o persoana cu notorietate minima si cu potential de a crea un profil digerabil pentru mai multe segmente de electorat. Problema candidatului de a se impune pe agenda si gafele care i-au adus notorietate negativa l-au transformat pe Cristian Busoi intr-un candidat fara perspectiva cu cateva luni inainte de alegeri. Varianta Ludovic Orban pacatuia in privinta caracteristicii de "om nou", dar in comparatie cu Cristian Busoi avea doua avantaje: calitatile personale ii dadeau posibilitatea de a fi pe agenda, de a fi in centrul atentiei, iar profilul politic era cel care putea mobiliza cel mai bine, simultan, bazinele electorale ale fostelor partide acum parte din PNL, vechiul PNL si PDL. Orban a fost mereu un personaj perceput de dreapta, identificat cu PNL, placut de PDL, opozant al lui Traian Basescu si cu o oarecare carisma care ii deschidea o portita si catre un electorat mai tanar. Cu toate acestea, victoria lui Orban depindea de un vot util masiv, iar premisele pentru acest lucru erau din ce in ce mai sumbre pentru el si pentru liberali. Desfasurarea evenimentelor din ultimile luni au creat o asteptare in ceea ce priveste desemnarea candidatului PNL, iar acest lucru, coroborat cu numele desemnat, au facut din Marian Munteanu - candidat PNL pentru Primaria Bucuresti - principalul subiect de pe agenda. In comparatie cu strategiile abordate prin candidaturile lui Busoi si Orban, candidatura lui Marian Munteanu inseamna pentru liberali intoarcerea la situatia in care se incearca un raspuns credibil catre cererea electoratului de a vedea oameni din afara partidelor traditionale.

Pentru prima data, oferta electorala pentru electoratul tanar, care-si ia informatiile exclusiv din mediul online, care e interesat de o oarecare implicare civica, e extrem de generoasa. Nu in ultimul rand, controversele din me... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro