Care melodii necunoscute sunt cel mai des cautate de romani

Care melodii necunoscute sunt cel mai des cautate de romani

Potrivit statisticilor realizate de Shazam in aceasta saptamana, cea mai apreciata "piesa necunoscuta" la nivel european a fost "You don'nt know me" a DJ-ul englez Jax Jones. Romania se incadreaza in trendul european, astfel incat si la nivelul intregii tari, cele cateva milioane de utilizatori (in 2014 erau peste doua milioane) au cautat sa afle cine canta si cum se numeste piesa lansata de DJ-ul britanic in urma cu aproximativ trei luni.

acum 37 luni (19 Mar 2017)

Potrivit statisticilor realizate de Shazam in aceasta saptamana, cea mai apreciata "piesa necunoscuta" la nivel european a fost "You don'nt know me" a DJ-ul englez Jax Jones. Romania se incadreaza in trendul european, astfel incat si la nivelul intregii tari, cele cateva milioane de utilizatori (in 2014 erau peste doua milioane) au cautat sa afle cine canta si cum se numeste piesa lansata de DJ-ul britanic in urma cu aproximativ trei luni. Bucurestenii fac nota discordanta Aceeasi piesa aflata pe locul I in topul cautarilor la nivel national si european s-a aflat si in fruntea preferintelor celor din Cluj-Napoca, Sibiu, Constanta, Targu Jiu sau Ploiesti. In fiecare din aceste orase, utilizatorii aplicatiei Shazam si-au apropiat telefoanele de boxe tot pe ritmurile DJ-ul in varsta de 30 de ani. Insa in zona judetului Harghita, de exemplu, cea mai cautata piesa a fost "No Lie", cantata de Sean Paul feat. Statisticile Shazam accesate de pe telefonul mobil pot indica si mai detaliat felul in care utilizatorii acestei aplicatii reactioneaza la piesele necunoscute. Spre exemplu, cei din Petrosani au cautat sa afle mai multe despre Despacito, cantata de artistul pop Luis Fonsi, din Puerto Rico.

La Bistrita cea mai cautata piesa a fost Swalla, cantata de Jason Derulo feat. La inceput trebuia sa suni un numar scurt Aplicatia Shazam a fost lansata in 2002, cu cinci ani inainte ca cei de la Apple sa lanseze cursa telefoanelor inteligente odata cu prezentarea primei generatii de iPhone. Cei care nu recunosteau o piesa trebuiau sa apeleze un numar scurt (2580) si sa apropie telefonul de boxele de unde se auzea melodia necunoscuta. Mai apoi, pe numarul de pe care a fost realizat apelul se primea un SMS cu numele piesei si al artistului. In prezent, aplicatia are peste un miliard de utilizatori la nivel global. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro