Care este varsta de la care fetitele incep sa fie complexate si rusinate de propriul corp

Care este varsta de la care fetitele incep sa fie complexate si rusinate de propriul corp

Astfel, copiii vor intelege ca nu este obligatoriu sa arate sau se se poarte la fel ca personajele pe care le vad in filme sau reclame, pentru ca acolo este vorba de o industrie care cauta sa se promoveze.

acum 54 luni (17 Jan 2016)

Daca pana acum acest lucru se intampla in jurul varstei de 13-14 ani, acum varsta a scazut foarte mult, coborand pana la 9-10 ani. Acest lucru se intampla din cauza expunerii tot mai mari a fetitelor la mesajele din media, dar si din cauza atitudinii colegilor, scrie Yahoo News.

Peste 60% din fetele care au participat la chestionar spun ca au fost rusinate prima data de corpul lor din cauza ca un prieten sau o colega a facut anumite remarci despre ea.

Chiar daca prietenii si imaginile promovate de presa au cea mai mare influenta asupra fetitelor, 25% din ele recunosc ca parintii au contribuit la sentimentul de rusine fata de corpul lor.

Din fericire, acesti copii vor ajunge adulti care vor avea o atitudine pozitiva fata de corpul lor, compensand astfel rusinea din copilarie.

Parintii ar trebui totusi sa ia atitudine si sa discute cu copiii despre sexualizarea excesiva promovata de media. Astfel, copiii vor intelege ca nu este obligatoriu sa arate sau se se poarte la fel ca personajele pe care le vad in filme sau reclame, pentru ca acolo este vorba de o industrie care cauta sa se promoveze.

O solutie foarte buna este ca parintii sa le arate copiilor poze cu vedetele in viata lor de zi cu zi, nu doar de la sedintele foto. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro