Care este timpul perfect de gatire al legumelor pentru a-si pastra gustul si proprietatile nutritive

Care este timpul perfect de gatire al legumelor pentru a-si pastra gustul si proprietatile nutritive

Morcovi Prajire: rondele, fasii - 4,6 minute La abur: rondele, cubulete - 10-13 min Fierbere: rondele, cubulete - 8-10 min.; in functie de marime Coacere: Intreaga, acoperita sau in foi - 1 ora, 180?C Pastai de fasole verde Prajire: Congelata - 15 min., inabusita la temperatura moderata cu capacul pus/ Proaspata - 10 min., la temperatura moderata, fara capac La abur: 15-25 min., in functie de marime si varsta Fierbere: Proasparta - 5-7 min./Congelata - 10-12 min.

acum 40 luni (21 Jun 2017)

Morcovi Prajire: rondele, fasii - 4,6 minute La abur: rondele, cubulete - 10-13 min Fierbere: rondele, cubulete - 8-10 min.; Coacere: felii mari - 40-45 min., 180?C

Sparanghel

Prajire: 5-8 min. Coacere: 15-20 min., 200?C

Fasole rosie Prajire: Inabusiti fasolea fiarta pentru 5-10 min., scufundata in apa pentru 24 de ore La abur: 2,5 - 3 ore, scufundata in apa 24 de ore Fierbere: 5-6 ore, fara scufundare/40-80 min., scufundate in apa 24 de ore Coacere: o ora, 150? Fierbere: Proaspata - 5-7 min./ Congelata - 10-12 min. Coacere: 20 min., 180?C

Porumb Prajire: Boabe - 3-5 min/ Cocean - 30-40 min. in functie de cat de copt e Fierbere: Cruzi - 10-15 min./ Copti - 50 min- 2 ore Coacere: in foi - 30-40 min., 200?C Vinete Prajire: Cubulete de 1 cm - 10 min./Rondele- 5-7 min. La abur: Felii, rondele - 20-30 min. Coacere: Felii - 30 min., 190?C/ Intregi medii (150-250 g) - 30 min., 200?C/Intregi mari (250-300 g) - 40 min., 200?C

Ceapa Prajire: Jumatati de rondele, cuburi - 10 min. Coacere: 30-35 min., 200?C

Dovlecei Prajire: Rondele - 5-7 min. pe fiecare parte La abur: Cuburi mari, felii - 20-25 min. Fierbere: Bucati mari - 15-20 min./ Decojit si fara seminte inainte de feliere - 10 min Coacere: Bucati - 20 min., 200?C/Intreg - 35 min.

Dovleac Prajire: Feliat, pe ambele parti, la o temperatura moderata, fara capac - 15 min. Coacere: Felii - 20-25 min., 200?C

Varza Prajire: Inabusita pentru 30-40 min. Coacere: Wedges - 35-45 min., 180?C

Ardei Prajire: Intregi, la temperatura moderata, intr-o cratita neacoperita - 15 min./Inele, la flacara mica - 10 min. Coacere: 15 min., 200?C

Cartofi Prajire: Cuburi - 20-25 min. Coacere: Cuburi sau rondele - 25-30 min., 180?C/Cartofi noi - 15-20 min., 180?C/ In coaja - 60-90 min. la temperatura moderata La abur: Cuburi, felii subtiri - 20-30 min. in functie de marime Coacere: Intreaga, acoperita sau in foi - 1 ora, 180?C

Pas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro